Cele mai eficiente exerciții pentru fesieri cu personalitate

Când vrem să arătăm bine, ne concentrăm atenția pe chipul nostru, pe decolteu sau pe abdomen, însă celebrități ca Jennifer Lopez sau Shakira ne demonstrează cât de important este un posterior ferm pentru un fizic atrăgător. Bun, și cum îl obținem?

image

În primul rând, un posterior puternic nu ține doar de estetică. Niște mușchi fesieri bine antrenați ne vor crește viteza cu care ne putem deplasa și, în același timp, ne vor proteja zona lombară și genunchii de tot felul de leziuni posibile. Dar, să fim serioși, vrem posterior bombat așa cum îl are Beyoncé prin videoclipurile ei și nu neapărat sănătatea fizică este motivația noastră când ne propunem asemenea scop. Cum reușim să întărim cel mai mare mușchi din corp?    

Nu contează dacă faci sport la sală sau acasă, rezultatele pot fi aceleași. Poți să te antrenezi cu greutăți sau folosind propriul corp, nici acest aspect nu este esențial. Ceea ce contează e să faci mișcare constant, pentru rezultate optime asupra siluetei, dar și a stării tale generale. Te poți ajuta de câte o treaptă din casă sau din parc, pe care să pășești în mod repetat, sau de câte o bandă elastică de sport, care să opună rezistență atunci când tragi de ea și să te forțeze să îți dezvolți astfel musculatura. Și, cum spuneam, poți face câteva exerciții simple, dar de mare efect.   

Urcatul pe treaptă

E cât se poate de simplu, aproape oricine poate face acestă mișcare și, de fapt, cei mai mulți dintre noi chiar o facem zi de zi, când urcăm câteva trepte la bloc sau pe stradă. Simpla pășire pe o treaptă ne încordează fesierii, ni-i întărește în încercarea noastră de-a ne menține echilibrul. Așadar, pune piciorul drept pe o platformă, ca o treaptă sau băncuță, și ține-ți echilibrul câteva secunde, în timp ce poți ține și greutăți în mâini, pe lateralul corpului. Urcă și cu piciorul strâng pe platformă, după care coboară dreptul și reia exercițiul de 10 ori pentru fiecare picior.

Citește și: Sportul care l-a salvat pe Robin Williams. Îl ținea departe de droguri și alcool!

Reverența regală

Atunci când ne uităm la filme cu regi și regine, pare simplu să te apleci respectuos în fața cuiva, cu picioarele puțin încrucișate și să zâmbești frumos. Ei bine, atunci când faci această mișcare în sala de sport, poate fi un chin. Însă exercițiul este de maxim efect pentru posteriorul tău! Tot ce trebuie să faci e să stai cu picioarele puțin depărtate, pui apoi greutatea pe stângul și duci dreptul un pas în spate trecând pe diagonală peste piciorul drept. Lasă-te puțin în jos îndoind genunchii până la 90 de grade, după care revii la fel de ușor la poziția inițială. Fă trei astfel de seturi de câte 15 îndoiri pe fiecare picior.

Sprintul de alergare

Știi poziția pe care o iau atleții înainte de-a porni în cursa de alergare, nu? Ei bine, simplul fapt că stai într-un picior ușor flexat, îl ridici puțin pe celălalt în față, îndoind genunchiul, și brațul opus lui, îți perfecționează coordonarea în timp ce îți fortifică mușchii fesieri. Pentru efect optim, fă câte trei seturi de câte 10 mișcări de fiecare picior.

Ridicarea românească

Este denumită așa după halterofilul român Nicu Vlad, multiplul campion olimpic din ’84, ’88 și ’96, care a inventat mișcarea pentru a-și dezvolta musculatura din zona de jos a spatelui. „Ridicarea românească pe un singur picior‟ constă în a te poziționa cu picioarele puțin depărtate unul de altul și cu o greutate în mâini, având palmele îndreptate spre coapse. Stai cu coloana dreaptă, după care apleacă-te ușor în față, înpingându-ți șoldurile în aceeași direcție. În timp ce te lași în jos, îndoaie genunchiul drept ușor și ridică-l pe cel stâng în spate, pentru a contrabalansa greutatea. Apoi, revino la poziția de început. Fă câte trei seturi de 10 astfel de mișcări pe fiecare picior.  

Vezi și: Te-ai săturat de exercițiile fizice? Iată cum să slăbești fără să faci sport!

Schimbă alimentația

Dacă-ți dorești să arăți bine în jeanși mulați, alege un meniu bogat în proteine pentru a-ți rotunji mai atrăgător formele. Somonul, ouăle și năutul sunt surse de proteine ce garantează o dezvoltare a mușchilor fesieri după plăcerea ta.

Știai că...

...mușchii fesieri sunt unii dintre cei mai puternici din corp, denumiți și mușchii anti-gravitate, care mențin trupul în poziția erectă? În timp de inima este mușchiul care muncește cel mai mult, cei fesieri sunt cei mai mari mușchi din corp.

@Shutterstock