De ce sunt mai atractivi bărbaţii cu cicatrice?

Atracția este ceva greu de prezis. Este dificil să identifici cu precizie ce atrage pe cineva. Ar putea fi aspectul fizic, încrederea, felul de-a fi sau simțul umorului. Femeile sunt mai atrase de anumite trăsături, inclusiv cicatrice.

image

În trecut, în culturile occidentale, cicatricele reprezentau o trăsătură facială neatractivă, în timp ce în culturile non-occidentale acestea erau percepute ca un semn de maturitate și curaj. În tribul Yanomami din Brazilia și Venezuela, cicatricele sunt semn de vitejie şi chiar se foloseşte vopseaua pentru a accentua cicatricele care rezultă din luptele menite să testeze rezistența bărbaţilor.

Într-un studiu recent, oamenii de știință au descoperit că şi femeile occidentale consideră atractive cicatricele faciale ușoare, deoarece le asociază cu puterea și sănătatea.

Bărbaţii cu cicatrice, mai potriviţi pentru o aventură

Bărbații cu cicatrice ar putea fi mai atractivi pentru femei. Se presupune că își asumă riscuri sau o masculinitate peste medie. Totuşi, tipul de bărbat cu aspect dur pare a fi popular doar pentru o aventură de scurtă durată, în timp ce aceia care nu aveau cicatrice erau considerați mai grijulii și blânzi, fiind percepuți ca bărbaţi potriviţi pentru relaţii de durată şi căsătorie.

Vezi şi: Cum s-a schimbat în timp percepția despre „bărbatul perfect‟

Cicatricele băieţilor răi, devenite celebre în filme și seriale

Televiziunea a făcut imaginea băiatului rău foarte romantică și atractivă. În „Armă mortală 3‟, Lorna, personajul jucat de Rene Russo, îl tratează pe Martin (Mel Gibson) rănit, ceea ce dă fiori privitoarelor.

Citeşte şi: Mustăţile şi barba, simboluri ale masculinităţii. Louis Pasteur: buzele femeii sărutate de un bărbat nebărbierit, poluate cu bacterii

În celebra scenă din „Fălci‟ în care căpitanul nebun, interpretat de Robert Shaw, și oceanograful ,interpretat de Richard Dreyfus, încep să-și compare cu mândrie cicatricele lăsate de mușcăturile de rechin.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg