7 motive pentru care nu ai relaţia de cuplu la care visezi

Majoritatea oamenilor nu-și înțeleg viața amoroasă sau sunt nemulțumiți de relaţia de cuplu pe care o au. Iată care ar fi principalele cauze ale nemulţumirii lor!

image

Dorința de a te îndrăgosti este un sentiment înnăscut care se dezvoltă odată cu vârsta. Înțelegerea complexității dragostei și a stilului de atașament joacă un rol esențial în a-ţi cunoaște viața amoroasă. Conform Times of India, dintr-o perspectivă psihologică, dorința de a avea o iubire ideală depinde de nevoile de atașament, de mecanismele de adaptare și de starea emoțională a minții.

Stima de sine redusă

A te critica în mod constant creează o stimă de sine scăzută. Dacă ai o imagine negativă despre tine însuţi îţi este dificil să ai parteneri romantici. Stima de sine scăzută poate duce chiar la teama de a avea o relaţie pe termen lung.

Aşteptările prea mari

Stabilirea unor standarde nerealiste într-o relație duce la apariţia resentimentelor și dezamăgirilor în viața amoroasă. A căuta permanent o viață amoroasă ideală, așa cum se prezintă în filme sau pe reţelele sociale unde unii exagerează îţi poate aduce nefericirea în cuplu. Partenerul se va simţi atât de presat şi respnsabil de fericirea ta, încât sunt şanse mari să aleagă să vă despărţiţi.

Vezi şi: Aşteptări nerealiste de la o relaţie? Un expert îţi spune care te duc la eşec

Fostele relaţii nesănătoase

Experiențele nesănătoase din trecut ar putea fi unul dintre motivele pentru care nu ai dragostea pe care o doreşti. Gândul la relaţiile anterioare, nefericite nu îți va permite să atragi dragostea pe care o dorești.

Senzaţia că nu meriţi să fii fericit

Mintea ta poate să aibă o imagine negativă asupra relațiilor de dragoste. Este posibil să ai un sentiment că nu meriţi iubire şi acesta să nu te lase să te îndrăgostești. Frica de o relaţie de cuplu poate fi motivul pentru care nu poţi să atragi dragostea în viață.

O copilărie nefericită

Din cauza experiențelor negative din copilărie, mulţi pot avea probleme de dezvoltare emoțională. Conform psihologiei relațiilor, o copilărie neglijată poate interfera cu relaţiile de cuplu.

Traumele din trecut

Nemulțumirea în viața amoroasă are multe motive posibile. Neputința de a trece peste trecut și gândurile constante la trecut te poate bloca şi îndepărta de iubirea pe care ți-o dorești în viață. A te simți prins în amintiri creează dificultăți în formarea de conexiuni mai profunde cu ceilalți.

Te-ar mai putea interesa: Top 10 profesii care te predispun la divorţ. A ta e pe listă?

Alegerea unui partener nepotrivit

Majoritatea oamenilor se simt prinși în ciclul constant de atragere a persoanelor nepotrivite în relații. Oamenii pe care îi întâlnim în viață și cu care petrecem timpul au un impact semnificativ asupra personalității noastre. Disperarea de a ne simţi iubiţi şi sentimentele constante de singurătate ne pot face predispuşi la atragerea unor persoane care reflectă partea ta slabă.



Recente

Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg