Când se ajunge la divorț. Infidelitatea nu duce întotdeauna la separare!

În zilele noastre, divorțurile sunt des întâlnite, inclusiv în rândul cuplurilor celebre care își surprind fanii cu decizia de a se despărți. Dar din ce motive se destramă tot mai multe căsnicii? Specialiștii ne răspund la această întrebare! 

image

Celebru sau nu, cu siguranță, cunoști cel puțin un cuplu care a pus capăt căsniciei! În urmă cu câteva luni, actorul Hugh Jeckman și-a anunțat public decizia de a divorța de partenera sa de viață, Deborra-Lee Furness, după 27 de ani de căsnicie, la fel cum a procedat și actrița Sofia Vergara, care a dezvăluit că se desparte de Joe Manganiello, bărbatul cu care a fost căsătorită timp de 7 ani de zile. Desigur, lista cu vedete poate continua, însă ne întrebăm de ce ajung tot mai multe cupluri să ia o astfel de hotărâre radicală? 

Citește și acest articol: Factori studiați care duc la divorț. Inclusiv vârsta la care te căsătorești este relevantă! 

Specialiștii în domeniul terapiei relaționale spun că există multe motive comune pentru care cuplurile decid să divorțeze, și nu doar infidelitatea, așa cum putem crede, duce la separare.

Mig Bennett, consilier de relații de cuplu, spune că factorii de stres, cum ar fi: creșterea copiilor, pierderea locului de muncă sau eșecul profesional, moartea unui părinte, declanșarea unei boli, duc la neglijarea relației, respectiv la separare: „Își iau ochii de la relație, iar lucrurile scapă de sub control‟, a spus el. 

Un alt specialist în relații, Anuradha Kurl, dezvăluie că, din experiența sa, cuplurile tind să se despartă și din cauza banilor: „Când o familie se confruntă cu presiuni financiare, există resentimente între părți. Poate că unul dintre parteneri și-a pierdut locul de muncă sau poate că nu are un job. În aceste situații oamenilor le este greu să ducă relația pe termen lung și preferă să fie singuri.‟ 

Vezi și acest articol: Cele mai scumpe divorțuri care au șocat lumea. Ce greșeală au repetat partenerii bogați? 

Inclusiv viciile, precum consumul de alcool, substanțele interzise și jocurile de noroc, duc la ruperea căsătoriei, spune Caroline Elliot, cu o experiență de peste trei decenii în drepturile familiei. De asemenea, lipsa relațiilor intime, precum și comunicarea deficitară despre viața sexuală provoacă tensiuni în cuplu și îl afectează. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

cuplu shutterstock 764346061 jpg
Pauza erotica Sursa foto shutterstock 2191768607 jpg
Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting Ce este si cum afecteaza relatiile Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
prima intalnire, falsitate jpg
lipsa atractiei sexuale jpg
bărbat și femeie foto  Shutterstock jpg
fructe foto  Shutterstock jpg
casatorie jpg
Cearta in cuplu Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu foto  Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
atractie cuplu jpg
sex la birou foto  Shutterstock jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg