Cât durează sărutul perfect, în viziunea specialiștilor

Poate că perfecțiunea este mai greu de atins, dar specialiștii spun că sărutul perfect chiar există. Mai exact, ei au aflat care este durata ideală a acestui gest romantic astfel încât să profităm de unele avantaje. 

image

Sărutul este o interacțiune intimă care poate să aducă beneficii fizice și emoționale partenerilor. Mai exact, în timpul unui sărut, la nivelul creierului sunt eliberate endorfine, care induc senzația de fericire și euforie.

Studiile științifice arată că sărutul poate să reducă stresul, deoarece poate să scadă nivelul de cortizol (hormonul stresului) din organism. Totodată, acest gest romantic întărește și legătura emoțională dintre parteneri, ceea ce ajută la consolidarea relației.

În plus, știai că sărutul poate duce inclusiv la creșterea temporară a circulației sanguine, ceea ce oxigenează celulele și îmbunătățește aspectul pielii? Este evident că acest gest romantic aduce numeroase avantaje pentru ambii parteneri, dar cât trebuie să dureze un sărut pentru a beneficia de toate aceste beneficii? Un terapeut ne oferă răspunsul. 

Citește și: Gesturi pe care oamenii nu le suportă. Sărutul pe obraz, unul dintre ele 

Sărutul ideal durează doar câteva secunde 

Potrivit Institutului Gottman, este nevoie doar de șase secunde pentru a beneficia de avantajele pe care un sărut le aduce. Mai exact, terapeutul Kari Rusnak consideră că un sărut de șase secunde poate să crească dragostea și admirația între parteneri, reduce stresul și consolidează relația.

De asemenea, un sărut de șase secunde te ajută să te relaxezi și să petreci timp de calitate cu partenerul tău de viață.

În plus, terapeutul Kari Rusnak spune că dacă îl transformi într-un ritual zilnic, partenerul o să știe că ești alături de el și o să capete mai multă încredere în tine. 

Poate ești interesat și de: Perioada de 1.000 de ani în care oamenii nu s-au mai sărutat. Ce s-a întâmplat atunci?

Există un moment perfect pentru a-ți săruta partenerul?  

Conform site-ului Gottman, nu există un moment ideal pentru a-ți săruta partenerul, dar dacă o faci când ești nevoită să pleci de lângă partenerul tău și când te întâlnești din nou cu el, acest gest vă va consolida relația. În plus, cea mai bună parte este că nu există un număr limitat de astfel de gesturi romantice! 

Sursă foto: Shutterstock