Gesturi pe care oamenii nu le suportă. Sărutul pe obraz, unul dintre ele

În general, obiceiurile politicoase sunt apreciate și promovate în societate, însă există situații în care oamenii pot să fie deranjați de anumite gesturi, așa cum este sărutul de obraz sau etichetarea în diferite postări din social media. 

image

Desigur, reacțiile pot varia de la o persoană la alta și pot depinde de mediul social și cultural, însă potrivit „Reader’s Digest‟, anumite gesturi îi pot deranja „în secret‟ pe mulți oameni. În primul rând, sărutul pe obraz și oferirea unei îmbrățișări sunt gesturi pe care nu toată lumea le apreciază. Potrivit specialistului Julia Esteve, unii oameni pot să simtă că le este invadat spațiul personal și opun rezistență. „Dacă nu saluți un prieten apropiat sau un membru al familiei, omite orice tip de contact fizic apropiat și, pur și simplu, salută-l!‟, recomandă ea, adăugând că un zâmbet cald va transmite același sentiment precum o îmbrățișare. 

Mesajele vocale 

Și mesajele vocale pot fi deranjante, în special cele în care se oferă multe detalii. „Mai bine omiți să trimiți un mesaj vocal. În schimb, trimite un mesaj text sau un e-mail, deoarece majoritatea oamenilor le consideră mai puțin enervante. Scrie scurt și la obiect ce ai de transmis‟, spune specialistul. 

Citește și: Ce își doresc femeile să NU mai facă bărbații. Sunt dezgustate de aceste gesturi! 

Etichetarea prietenilor pe rețelele de socializare 

Poate că persoanele apropiate vor fi încântate dacă le vei eticheta în postările din social media, dar acest lucru nu este valabil pentru toți prietenii din lista ta. „Oamenii țin la confidențialitate și sunt șanse mari să nu aprecieze dacă sunt etichetați în diferite postări. Poate nu vor să le rănească sentimentele altora, vor să evite să fie vizați de hackeri sau, pur și simplu, nu le place să primească comentarii‟, explică Julia Esteve. 

Nu ajungi la întâlnire în momentul stabilit 

Întârzierea la o întâlnire este lipsită de respect, dar și dacă te hotărăști să ajungi mai devreme poate să fie enervant. Iar asta pentru că gazdele nu sunt întotdeauna pregătite să își primească invitații într-un alt moment decât ora stabilită: „Este politicos să ajungi la timp. Nu se mai poartă să ajungi mai târziu, dar nici mai devreme‟, spune expertul. 

Vezi și: Gesturi care lasă celorlalți o impresie proastă

Comanzi mâncare pentru altcineva 

Poate că te gândești să îi faci un bine prietenului tău care a întârziat la întâlnirea de la restaurant și să îi comanzi mâncare, însă acesta este un gest nepoliticos. „Nu este deloc util‟, spune expertul, care îți recomandă să o faci doar dacă ai aprobarea persoanei cu care urmează să te întâlnești.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg