Gesturi pe care oamenii nu le suportă. Sărutul pe obraz, unul dintre ele

În general, obiceiurile politicoase sunt apreciate și promovate în societate, însă există situații în care oamenii pot să fie deranjați de anumite gesturi, așa cum este sărutul de obraz sau etichetarea în diferite postări din social media. 

image

Desigur, reacțiile pot varia de la o persoană la alta și pot depinde de mediul social și cultural, însă potrivit „Reader’s Digest‟, anumite gesturi îi pot deranja „în secret‟ pe mulți oameni. În primul rând, sărutul pe obraz și oferirea unei îmbrățișări sunt gesturi pe care nu toată lumea le apreciază. Potrivit specialistului Julia Esteve, unii oameni pot să simtă că le este invadat spațiul personal și opun rezistență. „Dacă nu saluți un prieten apropiat sau un membru al familiei, omite orice tip de contact fizic apropiat și, pur și simplu, salută-l!‟, recomandă ea, adăugând că un zâmbet cald va transmite același sentiment precum o îmbrățișare. 

Mesajele vocale 

Și mesajele vocale pot fi deranjante, în special cele în care se oferă multe detalii. „Mai bine omiți să trimiți un mesaj vocal. În schimb, trimite un mesaj text sau un e-mail, deoarece majoritatea oamenilor le consideră mai puțin enervante. Scrie scurt și la obiect ce ai de transmis‟, spune specialistul. 

Citește și: Ce își doresc femeile să NU mai facă bărbații. Sunt dezgustate de aceste gesturi! 

Etichetarea prietenilor pe rețelele de socializare 

Poate că persoanele apropiate vor fi încântate dacă le vei eticheta în postările din social media, dar acest lucru nu este valabil pentru toți prietenii din lista ta. „Oamenii țin la confidențialitate și sunt șanse mari să nu aprecieze dacă sunt etichetați în diferite postări. Poate nu vor să le rănească sentimentele altora, vor să evite să fie vizați de hackeri sau, pur și simplu, nu le place să primească comentarii‟, explică Julia Esteve. 

Nu ajungi la întâlnire în momentul stabilit 

Întârzierea la o întâlnire este lipsită de respect, dar și dacă te hotărăști să ajungi mai devreme poate să fie enervant. Iar asta pentru că gazdele nu sunt întotdeauna pregătite să își primească invitații într-un alt moment decât ora stabilită: „Este politicos să ajungi la timp. Nu se mai poartă să ajungi mai târziu, dar nici mai devreme‟, spune expertul. 

Vezi și: Gesturi care lasă celorlalți o impresie proastă

Comanzi mâncare pentru altcineva 

Poate că te gândești să îi faci un bine prietenului tău care a întârziat la întâlnirea de la restaurant și să îi comanzi mâncare, însă acesta este un gest nepoliticos. „Nu este deloc util‟, spune expertul, care îți recomandă să o faci doar dacă ai aprobarea persoanei cu care urmează să te întâlnești.

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Courteney Cox sursa  Shutterstock jpg
De Niro jpg
Cum reactionezi cand esti gelos in functie de zodie Sursa foto shutterstock 2037180338 jpg
BEBE REXHA png
GNR Poster (cu opening act) Portrait jpeg
WhatsApp Image 2023 05 17 at 13 28 32 jpeg
Beyonce sursa  Instagram jpg