Cum a ajuns trandafirul să fie simbolul iubirii. Ai fi crezut?

Atât de Valentine’s Day, cât și de Ziua Îndrăgostiților, există obiceiul ca bărbații să le ofere în dar partenerelor de viață cel puțin un trandafir roșu. Dar cum a ajuns această floare să fie simbolul iubirii? 

image

Dintre toate florile, parcă niciuna nu reprezintă atât de bine ziua de Valentine’s Day precum trandafirul roșu! Chiar și persoanele care nu acordă o atenție deosebită acestei sărbători nu au cum să nu observe multitudinea de buchete de trandafiri, din florării, supermarketuri și inclusiv din benzinării. 

Vezi și: Tradiții bizare de Ziua Îndrăgostiților. Se trimiteau scrisori ironice sau se căutau în cimitir indicii despre cel sortit

Trebuie să recunoaștem că trandafirul roșu este cadoul perfect de Valentine’s Day, dar cum a ajuns această floare să fie atât de populară în rândul îndrăgostiților? 

De ce se oferă în dar trandafiri roșii de Valentine’s Day

Obiceiul de a oferi trandafiri de Valentine’s Day are mai multe povești la bază, la fel ca istoria lui Cupidon. Potrivit publicației „Reader’s Digest”, unele spun că primul trandafir roșu a fost creat când zeița Afrodita a fost zgâriată de spinul unui trandafir alb, făcând ca floarea să devină roșie. Alte povești spun că primul trandafir roșu a crescut pe pământul unde s-au scurs lacrimile Afroditei la moartea iubitului său, Adonis. 

Citește și: Dragobete, fiul Babei Dochia: jumătate om, jumătate înger, cuceritor și protector al iubirii 

Așadar, obiceiul de a dărui trandafiri roșii simbolizează iubirea și renașterea. Conform „Bloom And Wild”, se crede că oferirea unui trandafir roșu intens arată că ești pregătit pentru o relație mai serioasă, pe când oferirea unui trandafir roșu, dar mai deschis la culoare, ar simboliza pasiunea.   

Pont: Ca să păstrezi mult timp trandafirii tăiați, fără să se ofilească, pune o tabletă de aspirină în apa în care vei ține florile și las-o să se dizolve. A doua zi, repetă procedura. 

Ce nu știai despre trandafiri 

Trandafirii au fost găsiți și în mormintele egiptele, ceea ce arată că i-au folosit în ritualurile funerare. Apoi, în creștinism, aceste flori au ajuns să simbolizeze răstignirea și învierea lui Hristos. De asemenea, trandafirii roșii simbolizează și luxul, deoarece, în trecut, vopseaua roșie era scumpă și greu de obținut, după cum informează „Reader’s Digest”. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg
Lucruri despre femei pe care barbatii nu le inteleg jpg
dragoste sex jpg
relație nouă jpg
Gelozie jpg
Convingeri toxice care pot distruge o relatie Sursa imagine shutterstock 381409303 jpg
Cum testeaza un barbat o partenera in functie de zodia lui Sursa imagine Pixabay jpg
rutinaa in cuplu shutterstock 645816364 jpg
tainele orgasmului shutterstock 47542420 jpg
Pauza in cuplu Reguli si beneficii Sursa foto shutterstock 1807904476 jpg