Cum îţi pot influenţa bolile gastrointestinale viaţa sexuală?

Nu este un secret faptul că sănătatea intestinală îţi poate afecta în mod negativ viața sexuală, mai ales când ai o masă copioasă sau te confrunți cu indigestie. Medicii au avertizat că şi alte probleme cronice pot fi de vină.

image

Atunci când nu digeri alimentele sau nu absorbi substanţele nutritive în mod corespunzător, dar şi dacă apare o inflamaţie intestinală din diverse motive, există riscul să te confrunţi cu simptome care te vor face să pui relaţiile intime pe loc secund.

Simptomele intestinale se pot accentua în timpul relaţiilor intime

Oboseala, balonarea, diareea sau constipaţia şi durerea sunt doar cateva dintre simptomele asociate cu o sănătate intestinală precară. Există însă o asociere între problemele gastrointestinale și apetitul sexual, conexiune care are legătură cu anatomia. Partea inferioară a intestinului este în proximitatea organelor genitale. Prin urmare, în timpul actului sexual pot apărea senzaţii de durere sau presiune asupra intestinelor. Mai mult, greutatea altui corp deasupra noastră va crește presiunea în cavitatea abdominală și va forța acidul gastric să urce, agravând arsurile la stomac și indigestia.

Citește și: Evită aceste alimente care distrug bacteriile intestinale benefice! Motivele pentru care ai nevoie de un echilibru al florei intestinale

Boli ca sindromul intestinului iritabil, boala de reflux și boala inflamatoare a intestinului – toate acestea pot da simptome care se accentuează în timpul relaţiilor intime. Potrivit Everydayhealth.com, bărbații cu sindromul intestinului iritabil sunt mai predispuşi la disfuncție erectilă.

Nivelul serotoninei afectează libidoul

Un alt factor care influenţează negativ viaţa sexuală este corelat cu neurotransmițătorul serotonină. Aproximativ 80% din serotonină este produsă la nivelul intestinelor. De aceea, nivelurile scăzute de serotonină sunt asociate cu creșterea libidoului, în timp ce nivelurile crescute conduc la reducerea dorinţei sexuale. Dacă intestinele produc niveluri diferite de serotonină apar schimbări inexplicabile ale libidoului și modificări de dispoziție.

Vezi și: Alimente care contribuie la reducerea inflamaţiei din organism

Infecţiile urinare recurente, corelate cu dezechilibrul florei intestinale

O mare parte dintre afecțiunile intestinale sunt asociate cu un dezechilibru al florei intestinale, implicit cu o creștere excesivă a anumitor bacterii. Majoritatea infecţiilor ale tractului urinar sunt cauzate de bacteriile intestinale care pătrund în uretră și vezică. Se întâmplă adesea atunci când bacteria E. Coli, rămasă de la infecțiile urinare anterioare, se dezvoltă, provocând o nouă infecție.

FOTO: Shutterstock



Recente

discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg