Evită să faci asta înainte de somn și vei avea o relație fericită!

Obișnuiești să mănânci seara în pat? Ei bine, specialiștii spun că acest obicei poate să aibă un impact negativ asupra relației tale de cuplu. Iată de ce! 

image

Timpul petrecut alături de partener este important într-o relație de cuplu, mai ales cel petrecut seara, înainte de somn. De altfel, specialiștii spun că folosirea telefonului sau vizionarea unui serial, fără partenerul de viață sunt activități care pot să aibă un impact negativ asupra relației. 

Citește și: Modul în care respiri îți poate influența viața sexuală. Care este explicația? 

Angela Amias, terapeut de cuplu, le recomandă pacienților săi să își închidă dispozitivele electronice, cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare: „Când este liniște și nu există obiecte care să vă distragă atenția, profitați de timp pentru a socializa‟, spune ea. 

Mai mult de atât, ca să ai o relație sănătoasă, este bine să eviți să faci o anumită activitate, care l-ar putea scoate din minți pe partenerul tău. Care este acesta? 

Obiceiul care îți poate distruge relația 

Potrivit unui sundaj realizat de „OnePoll‟, mâncatul în pat este un obicei nociv pentru sănătatea relației de cuplu. Pe de o parte, 33% dintre respondenți au spus că se vor despărți de partenerul lor de viață dacă acesta o să înceapă să mănânce seara, în patul matrimonial. Pe de altă parte, 35 % dintre respondenți au recunoscut că ei înșiși mănâncă seara în pat. De ce este atât de deranjant acest obicei aparent banal? 

Vezi și: Asfixierea erotică. Ce vedete au murit practicând acest joc sexual? 

Ei bine, se pare că mizeria lăsată în pat este cea mai incomodă. Patru din cinci respondenți au spus că „firimiturile găsite în pat sunt deranjante‟ și nu îi lasă să se odihnească corespunzător.

Evită să vă certați! 

Un alt lucru pe care trebuie să îl eviți înainte de somn este cearta cu partenerul de viață: „Știu că acea zicală care spune că nu este bine să te cerți înainte de somn pare confuză, dar cearta din acel moment va face doar să înrăutățească situația‟, spune Elyssa Helfer, terapeut matrimonial. „Dacă sunteți obosiți, nu veți comunica în cel mai eficient mod și nu veți ajunge la concluzia potrivită‟, a punctat specialista. 

Sursă foto: Shutterstock