Greşeli care îţi afectează viaţa intimă

Cercetările confirmă că sexul este unul dintre ingredientele cele mai importante pentru a face relațiile să reziste pe termen lung. Pe măsură ce anii trec, lucrurile pot să devină mai complicate. Evită aceste greșeli!

cuplu cearta shutterstock 259629341 jpg

Există mai multe motive care ne fac viața sexuală plictisitoare. Unele obiceiuri și practici distrug pasiunea de care are nevoie viața ta sexuală. Află ce greșeli pe care le faci ţi-ar putea afecta relaţia de cuplu!

Eviţi să faceţi dragoste pentru că nu ai starea necesară

Viața de adult este obositor, iar stresul și oboseala pot scădea dorința. Dacă aștepți până când ai mult timp liber și energie, s-ar putea să aștepți prea mult timp. În cazul multora, în special femei, dorința vine după excitare, nu invers.

Odată ce corpul tău este suficient de excitat, s-ar putea să descoperi că ești mai interesat de sex decât ți-ai dat seama. Apropierea fizică te va face să te simți conectat cu partenerul și va reduce stresul din căsnicie. Te ajută şi la eliberarea de endorfine, dopamină, serotonină și alte substanțe chimice ale creierului care scad nivelul de stres peste zi şi alungă insomnia.

Crezi că doar o ieşire în doi vă va reconecta

Primul lucru pe care îl faceţi când vreţi să vă reconectați este să stabiliţi o seară în doi. După o cină savuroasă, la lumina lumânărilor, te aştepţi să vă regăsiţi în dormitor. De fapt, o masă abundentă şi câteva pahare de vin, fiind noapte, târziu, sunt şanse mai mari să nu vă doriţi altceva decât să dormiţi.

Citeşte şi: Ce este sexomnia și cum se poate trăi cu ea? Povestea reală a unui sexomniac

Te bazezi prea mult pe legătura voastră emoţională

Când a fost ultima dată când ai vorbit cu adevărat cu partenerul, cu excepția discuţiilor legate de treburile de peste zi? Relațiile de calitate necesită o conexiune emoțională intimă. Rezervă măcar o jumătate de oră în care să staţi de vorbă înainte de a adormi. Opriți toate electronicele, ghemuiți-vă unul lângă altul şi discutați despre ce vi s-a întâmplat peste zi.

Laşi stresul să te cotropească

Dacă te stresezi prea mult în legătură cu orice, fie că este vorba de muncă sau treburile casnice, asta îți poate ucide încet şi sigur viața sexuală. Stresul nu ne lasă să ne concentrăm pe nimic, iar nivelul de cortizol devine prea mare. Aceste niveluri afectează starea de spirit, deoarece suprimă producția de testosteron și a altor hormoni.

Îţi reduci programul de somn

Lipsa somnului poate fi o cauză majoră pentru a fi obosit tot timpul. Dacă eşti suprasolicitat și corpul tău nu se odihnește suficient, se va simți obosit până la sfârșitul zilei, astfel încât nu vei mai dori decât să dormi.

Vezi şi: Ce sunt asexualii și ce părere au ei despre consumarea relației

Nu-i spui ce te nemulţumeşte

Se întâmplă ca partenerul să nu te mulțumească și, după mai multe dezamăgiri, pur și simplu nu ai chef de nimic. Vorbiţi despre asta şi spune-i ce-ți place şi ce nu.