Vrei să afli cum poți evita certurile din concediu?

Potrivit unui studiu recent, 40% dintre cuplurile care pleacă în concediu ajung să se certe de-a lungul călătoriei sau la destinație.

image

Acest lucru, spun oamenii de știință, se întâmplă, deoarece vacanța ar trebui să fie o perioadă relaxantă, în care oamenii cred că toate vor merge bine, și deci orice stres minor poate deveni rapid o problemă majoră.

Pe principiul „cum să scapi de problemele din vacanță fără să scapi și de partener în același timp‟, e important să ai în vedere câteva lucruri atunci când plecați în concediu, fie că sunteți doar voi doi, fie că mergeți și cu copiii sau cu alte persoane dragi.

Citește și 5 strategii de împăcare după o ceartă de pomină

Alegeți cu atenție destinația și cazarea

Dacă sunteți doar voi doi și vreți o vacanță romantică și liniștită, căutați o destinație și un loc de cazare mai potrivite pentru cuplurile singure. Dacă sunteți cu copiii, la fel, căutați o zonă și o cazare destinate în special familiilor. Citiți cu atenție review-urile clienților referitoare la curățenie, confort, liniște și alte elemente la care țineți voi, pentru ca spațiul de cazare să nu devină o sursă a certurilor chiar de cum intrați pe ușă.

Stabiliți ce buget de vacanță aveți

Una dintre problemele care iscă certuri în concediu este cea a banilor, așa că sfatul nostru este să vă stabiliți din timp, măcar cu aproximație, ce buget de vacanță aveți disponibil. Ca să vă fie mai ușor să estimați cheltuielile la destinație, mai ales dacă mergeți în străinătate, e bine să vă interesați înainte de plecare care este costul vieții în acea țară. Pe internet există anumite site-uri unde puteți găsi informații despre cât costă mesele la restaurant, mâncarea din supermarket, biletele pentru mijloacele de transport, intrările la diverse obiective turistice și multe altele.

Vezi și Surprinzătorul motiv pentru care cuplurile se ceartă cel mai mult. Nu sunt banii sau infidelitatea

Nu uitați documentele potrivite!

După ce v-ați ales destinația și ați plătit transportul și cazarea și orice alte facilități pe care le-ați luat în calcul, să vă pomeniți la aeroport că nu aveți documentele potrivite pentru plecare este, cu siguranță, ceva ce nu vă doriți. De aceea, în funcție de ce destinație ați ales pentru vacanță, verificați înainte de ce anume aveți nevoie pentru o vizită în țara respectivă. Poate vă trebuie vize luate din timp, poate este nevoie de vaccinuri care trebuie făcute într-o anumită perioadă; informarea în avans vă scutește de certuri și de situații care vă pot strica vacanța complet.

Evitați planurile mari pentru prima zi

Chiar dacă tendința este să vă faceți planuri pentru fiecare minut al fiecărei zile de vacanță, pentru a simți că profitați la maximum de timpul liber, nu faceți planuri prea elaborate pentru prima zi, ca apoi să ajungeți să vă certați dacă nu reușiți să vă țineți de ele. Poate că trenul sau avionul vor întârzia sau poate că autostrada va fi mai aglomerată decât credeați, poate că veți avea de așteptat mai mult până să vă cazați; nu se știe niciodată ce se poate întâmpla până ajungeți la destinație, așa că e bine să lăsați obiectivele importante pentru zilele următoare.

Te mai poate interesa și Perechile de zodii care se ceartă tot timpul

Și dacă tot vorbim de obiective, pentru unele dintre acestea există o mare cerere turistică, deci asigurați-vă înainte de a pleca în vacanță că nu cumva trebuie să vă faceți rezervare de bilete cu câteva zile sau chiar săptămâni înainte pentru a le putea vizita.

Lăsați-vă libertatea de alegere

Persoanele care formează un cuplu au și pasiuni comune, dar și diferite, ceea ce este absolut normal. Așadar, înainte de plecare, vedeți ce activități puteți face împreună și dacă sunt lucruri pe care e mai bine să le faceți separat. Dacă, de exemplu, ție îți place să colinzi prin muzee, iar partenerul vrea să viziteze stadioanele de fotbal, în loc să vă străduiți fiecare să vă impuneți părerea, e mai sănătos să vă alegeți o zi în care tu mergi la muzeu, iar el la stadion.

@shutterstock