Limbajul iubirii pe mapamond

1 78577 original jpg jpeg

Relaţiile sunt dificile. Nimeni nu poate să spună contrariul. În orice parte a lumii te-ai afla, relaţiile dau de furcă mereu. Dar ce-ar fi dacă am învăţa de la o cultură la alta? Ce-ar fi dacă am lua exemplu dintr-o altă cultură? Ce ar fi dacă ne-am învăţa unii pe alţii câte ceva despre relaţii?

Ţările din est şi cele din vest văd iubirea în mod diferit. Dacă ţările din vest au tendinţa să privească relaţiile într-un mod mai degrabă individualist, cele din est au o perspectivă mai degrabă colectivă a iubirii.

Social vs. individual

Japonezii, de pildă, sunt orientaţi înspre dimensiunea socială a relaţiei, se dedică rolurilor sociale şi obligaţiilor şi aşteptărilor care decurg de aici. Dacă ai probleme în relaţie, fă un pas în spate şi analizează situaţia prin ochii familiei tale şi a valorilor ei. În loc să laşi sfaturile alor tăi să intre pe ureche şi să iasă pe cealaltă, du mesajul la inimă. Poate că ei văd ceva ce tu nu poţi. Francezii au o atitudine mai relaxată faţă de relaţiile de iubire. Pentru ei, monogamia e un concept ceţos, necunoscut. Un exemplu perfect e termenul franţuzesc „de la 5 la 7“ – perioadă din zi în care oricare membru al cuplului are voie să aibă întâlniri romantice. Pentru mulţi dintre noi, asta ar fi un motiv de despărţire, dar nu şi pentru francezi. Bref, termenul „relaţie deschisă“ e foarte des întâlnit în Paris. Şi, în fine, nu numai. Ce trebuie să iei de la francezi e atitudinea relaxată din economia cuplului. Indienii încep să se schimbe în privinţa relaţiilor de iubire. Ei sunt, îndeobşte, foarte pragmatici când vine vorba de relaţii. La ei, iubirea e un concept foarte aiurit. Relaţiile la ei se aranjează, se programează. O fată nu se poate mărita cu un băiat dacă nu este din aceeaşi clasă socială cu acesta. Prin asta înţelegându-se şi valorile, principiile, scopruile în viaţă.

Coreenii îşi manifestă deschis afecţiunea

Coreenii ar putea să fie cei mai drăguţi în ce priveşte iubirea. Într-un cuplu coreean, bărbatul n-are nici o problemă în a-i ţine poşeta iubitei lui toată ziua. Pe câtă vreme în cultura noastră, chiar şi câteva minute, e inacceptabil. În mod cu totul şi cu totul funciar, coreenii n-au nici o problemă în a-şi manifesta afecţiunea faţă de partenerul lor de cuplu. La ei, gesturile romantice sunt la ordinea zilei.

Ce să luăm din exemplul coreenilor? Să luăm, de pildă, faptul că nu e nimic rău în a-ţi manifesta afecţiunea faţă de partenerul de cuplu. Gesturile tandre şi detaliile mici sunt chintesenţa unei relaţii fericite, armonioase.

Germanii au, la suprafaţă, cele mai proaste relaţii de iubire, dar studiile de sociologie şi de personalitate spun altceva. Se pare că germanii înfruntă adevărul în faţă, cu curaj. În vreme ce în alte culturi, înfruntarea unei realităţi nu e tocmai punctul forte al relaţiei.Recente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg