Limbajul iubirii pe mapamond

1 78577 original jpg jpeg

Relaţiile sunt dificile. Nimeni nu poate să spună contrariul. În orice parte a lumii te-ai afla, relaţiile dau de furcă mereu. Dar ce-ar fi dacă am învăţa de la o cultură la alta? Ce-ar fi dacă am lua exemplu dintr-o altă cultură? Ce ar fi dacă ne-am învăţa unii pe alţii câte ceva despre relaţii?

Ţările din est şi cele din vest văd iubirea în mod diferit. Dacă ţările din vest au tendinţa să privească relaţiile într-un mod mai degrabă individualist, cele din est au o perspectivă mai degrabă colectivă a iubirii.

Social vs. individual

Japonezii, de pildă, sunt orientaţi înspre dimensiunea socială a relaţiei, se dedică rolurilor sociale şi obligaţiilor şi aşteptărilor care decurg de aici. Dacă ai probleme în relaţie, fă un pas în spate şi analizează situaţia prin ochii familiei tale şi a valorilor ei. În loc să laşi sfaturile alor tăi să intre pe ureche şi să iasă pe cealaltă, du mesajul la inimă. Poate că ei văd ceva ce tu nu poţi. Francezii au o atitudine mai relaxată faţă de relaţiile de iubire. Pentru ei, monogamia e un concept ceţos, necunoscut. Un exemplu perfect e termenul franţuzesc „de la 5 la 7“ – perioadă din zi în care oricare membru al cuplului are voie să aibă întâlniri romantice. Pentru mulţi dintre noi, asta ar fi un motiv de despărţire, dar nu şi pentru francezi. Bref, termenul „relaţie deschisă“ e foarte des întâlnit în Paris. Şi, în fine, nu numai. Ce trebuie să iei de la francezi e atitudinea relaxată din economia cuplului. Indienii încep să se schimbe în privinţa relaţiilor de iubire. Ei sunt, îndeobşte, foarte pragmatici când vine vorba de relaţii. La ei, iubirea e un concept foarte aiurit. Relaţiile la ei se aranjează, se programează. O fată nu se poate mărita cu un băiat dacă nu este din aceeaşi clasă socială cu acesta. Prin asta înţelegându-se şi valorile, principiile, scopruile în viaţă.

Coreenii îşi manifestă deschis afecţiunea

Coreenii ar putea să fie cei mai drăguţi în ce priveşte iubirea. Într-un cuplu coreean, bărbatul n-are nici o problemă în a-i ţine poşeta iubitei lui toată ziua. Pe câtă vreme în cultura noastră, chiar şi câteva minute, e inacceptabil. În mod cu totul şi cu totul funciar, coreenii n-au nici o problemă în a-şi manifesta afecţiunea faţă de partenerul lor de cuplu. La ei, gesturile romantice sunt la ordinea zilei.

Ce să luăm din exemplul coreenilor? Să luăm, de pildă, faptul că nu e nimic rău în a-ţi manifesta afecţiunea faţă de partenerul de cuplu. Gesturile tandre şi detaliile mici sunt chintesenţa unei relaţii fericite, armonioase.

Germanii au, la suprafaţă, cele mai proaste relaţii de iubire, dar studiile de sociologie şi de personalitate spun altceva. Se pare că germanii înfruntă adevărul în faţă, cu curaj. În vreme ce în alte culturi, înfruntarea unei realităţi nu e tocmai punctul forte al relaţiei.



Recente

shutterstock 2448082283 jpg
Ramaneti amici sau uitati unul de altul dupa separare  Sursa foto shutterstock 2289689669 jpg
Cum recunosti partenerul cactus evitant  Sursa foto shutterstock 2140103645 jpg
shutterstock 2424655849 jpg
shutterstock 2261967525 jpg
cuplu matur  foto   Shutterstock jpg
Inainte de casatorie jpg
sexy  foto   Shutterstock jpg
Ce este teoria cepei si de ce e utila in relatii  Sursa foto shutterstock 1811847472 jpg
Iată totul despre testele rapide pentru boli cu transmitere sexuală și cum să le faci! jpg
diferenta de varsta jpg
Cupluri fericite jpg
cuplu jpg
7 indicii ca partenerul este nesigur pe tine  Sursa foto shutterstock 1926380891 jpg
seducție  foto   Shutterstock jpg
cuplu shutterstock 764346061 jpg
Pauza erotica  Sursa foto shutterstock 2191768607 jpg
Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu  Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting  Ce este si cum afecteaza relatiile  Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
divort jpg