Riscurile despărţirii temporare

1 80808 original jpg jpeg

Separările temporare pot fi adesea o sabie cu două tăişuri, deoarece ele ne pot oferi fie şansa de împăcare cu cealaltă persoană, fie riscul de a o pierde definitiv. Toate cuplurile au lucruri în comun, dar nu putem uita de diferenţe. Nu este vorba de diferenţele care tind să fie sursa conflictului, ci de gestionarea incorectă a acestora, iar acest lucru poate duce la o despărţire temporară. Cât va dura despărţirea? Nu există un răspuns direct la această întrebare, însă timpul ideal este probabil între două şi şase luni pentru a reduce tensiunea.

Unele dintre riscurile despărţirii temporare sunt următoarele:

O altfel de despărţire

În momentul în care doi parteneri cer o despărţire temporară, ea este folosită ca un eufemism subtil pentru a pune capăt relaţiei. În acest caz, scopul persoanei în cauză este să nu rănească. Ea sugerează o perioadă de timp pentru reflecţie, meditaţie şi analiză a situaţiei. Problema este că ea doreşte doar să reducă sau să atenueze lovitura finală: o despărţire permanentă.

Lipsa de acord

Unul dintre riscurile implicate într-o separare temporară este că una dintre părţi nu este de acord cu decizia. Acest lucru înseamnă că unul dintre parteneri nu vede despărţirea temporară ca pe o cale de a rezolva ceea ce a mers prost. Ce ar trebui făcut? Stabiliţi obiective şi intenţii clare. Scopul nu este să pierdeţi timpul nimănui.

Separarea, văzută ca o soluţie

Aşa o fi? Este important să se considere că doar separarea nu este o soluţie suficientă, ci doar o parte din ea. Despărţirea temporară nu duce la dispariţia diferenţele dintre voi şi nici nu va rezolva evenimentele care au condus la separare.

Promisiuni - ţinute sau uitate?

După ce decideţi să vă despărţiţi o perioadă, trebuie să stabiliţi ce puteţi şi nu puteţi schimba pentru a fi fericiţi. În această fază de negociere, onestitatea şi compromisul sunt indispensabile. Cel mai bine este să faceţi angajamente pe care le puteţi îndeplini în timp rezonabil.

Timpul şi evitarea disperării

Trebuie doar să fiţi de acord cu cererile care se simt confortabile şi nu trebuie să fiţi de acord cu nimic doar pentru a-l face pe partener fericit. Dacă îţi cere timp, trebuie să-i acorzi timp. Acest lucru te va ajuta să te vindeci şi să te concentrezi asupra a ceea ce aveţi nevoie în relaţia voastră. De asemenea, te va ajuta să-ţi dai seama ce vrei de la el şi el de la tine, dacă decideţi să vă împăcaţi.

Mai mult, se pare că printr-o despărţire temporară te pregăteşti mental să-l laşi să plece. S-ar putea ca această despărţire temporară să fie mai lungă. Ambii trebuie să fiţi pregătiţi pentru momentul în care decideţi fie să continuaţi separat, fie să rămâneţi împreună.Recente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg