Disfuncţia erectilă. Ce activitate îţi creşte riscul şi cum să nu renunţi la ea

Problemele erectile pot fi frecvente la cei peste 40 de ani. Recent, a fost descoperit un nou factor de risc surprinzător, o activitate pe care o au mulţi bărbaţi.

shutterstock 1904293498 jpg

Pentru o sănătate bună, exercițiile fizice sunt vitale şi oferă o varietate de efecte benefice. Cercetările de la Universitatea de Medicină din Wroclaw, Polonia, au sugerat că un anumit tip de mişcare poate duce la disfuncţie erectilă.

De ce este îi afectează ciclismul pe bărbaţi?

Mersul pe bicicletă este mai mult decât un mod de a face mişcare. Este o modalitate simplă şi îndrăgită de mulţi de a te deplasa. Cercetătorii polonezi atrag atenţia că le-ar putea influenţa potenţa în mod negativ şi recomandă bicicliștilor să se ridice adesea şi să stea pe pedale în timp ce merg cu bicicleta, mai exact la fiecare zece minute.

Specialiştii atrag atenţia că, în timpul folosirii bicicletei, se pune presiune pe nervii din zona intimă şi poate afecta potenţa şi fertilitatea.

Atenţia la tehnica de mers pe bicicletă şi la tipul de şa ales!

Nu doar presarea de șa poate provoca disfuncţie erectilă. Studiul a scos la iveală o altă cauză: amorțeala genitală. Acesta poate apărea în cazul unei unei tehnici proaste de mers sau a alegerii unui tip greșit de bicicletă.

Vezi şi: Partenerul meu nu mai doreşte să facem sex! Ce e de făcut?

Specialiştii au analizat 22 de studii despre modul în care bărbații pot evita durerea cauzată de șa. Au identificat soluții eficiente, care includ utilizarea unei şei late, ergonomice sau moi, de silicon, rezistentă la şocuri. Sunt moduri simple de a redirecţiona presiunea din zona genitală.

Nu renunţa la bicicletă! Sedentarismul poate da disfuncţie erectilă

Cercetarea nu este menită să descurajeze bărbații să mai meargă pe bicicletă. Kamil Litwinowicz, autorul principal al studiului de la Universitatea de Medicină din Wroclaw, a declarat: „Nu dorim ca bărbații să renunțe la ciclism, ci să fie mai atenţi la lucruri cum ar fi să stea pe pedale sau să folosească o altă șa.

Vezi şi: Disfuncţiile sexuale la femei

Mulți bărbați simt disconfort când merg pe bicicletă și există îngrijorări că acest lucru poate duce la probleme sexuale. Există și dovezi care arată că sedentarismul este corelat cu apariţia disfuncției erectile, așa că ciclismul ca formă de activitate ar putea reduce acest risc.”

FOTO: Shutterstock