Andra: „Am trăit într-un corp care nu îmi aparținea‟

Prin povestea ei, Andra speră să motiveze tinerele care se confruntă cu kilograme în plus. „Eu mi-am dorit din tot sufletul să fiu alta. Am dormit când m-am simțit epuizată și am apelat la ajutorul cărților de psihologie, atunci când nu mi-am mai găsit motivația, dar ambiția este cheia!‟, punctează ea.

image

Andra a avut o copilărie fericită, petrecută la țară, într-un sat, departe de aglomerația urbană. Bunica, cea care i-a fost ca o mamă, o alinta cu preparate culinare delicioase: „Scovergile și clătitele cu dulceață de nuci erau preferatele mele. Nu îmi păsa de greutatea mea, eram fericită și atât‟, își amintește ea. La grădiniță, copiii îi spuneau „Bobo‟, pentru că îi plăceau foarte mult bomboanele. Acest lucru nu o frustra, doar era supărată că nu putea să consume câte bomboane voia, fără ca alții să rădă de ea.

Relația care a motivat-o

Ani au trecut, iar tânăra l-a cunoscut pe Cosmin, băiatul alături de care a trăit o poveste frumoasă de iubire, timp de patru ani. Pe parcursul relației, Andra nu a acordat importanță aspectului fizic și, de la 59 de kilograme pe care le-a avut la început, a ajuns la 120 de kilograme: „Vedeam cum arăt, dar nu reușeam să slăbesc. Nu aveam ambiție. Am ținut multe diete, dar când vedeam rezultatele, mă duceam la magazin și îmi cumpăram ciocolată și napolitane drept recompensă. Îmi lipsea motivația. Anxietatea mă dobora și cedam‟, spune ea. Despărțirea de Cosmin a reprezentat momentul-cheie în care Andra a hotărât că este cazul să își schimbe stilul de viață: „Am realizat că, vreme de mult timp, am trăit într-un corp care nu îmi aparținea. Voiam cu ardoare să am o greutate potrivită vârstei mele. Mă mișcam greu și îmi era rușine de ceea ce devenisem‟, spune ea.

Citește și: Vrei să slăbești? Adaugă aceste fructe în dietă!

Viața ascunsă din București

Încet, Andra a început să se îndepărteze de persoanele apropiate. A plecat în București, a devenit studentă la două facultăți, iar scopul ei era să îi surprindă pe cei dragi cu transformarea fizică: „Da, mi-am dorit să îi șochez. Îmi imaginam în fiecare seară cum va arăta ziua în care o să apar în fața tuturor slabă și fericită‟, își amintește ea.

Timp de un an și jumătate, Andra nu s-a întors acasă și a comunicat cu apropiații prin telefon. Nu i-a fost ușor, dar ambiția sa era mai mare decât singurătatea și decât anxietatea cu care se confrunta: „Doar pe părinți i-am lăsat să vină la mine. Prietenilor, verilor și bunicilor le spuneam că am mult de învățat și că la facultate este foarte greu. Nu voiam să ridic semne de întrebare. Când îmi era greu, plângeam, dormeam și citeam‟, mărturisește ea.

Ambiție și multă sudoare

În cele din urmă, planul ei a funcționat. A adoptat dieta vegetariană, a renunțat la zahăr, sucuri carbogazoase, fast-food, făină, și s-a apucat de sport. O antrenoare de fitness i-a conceput un plan de antrenamente personalizat pe care l-a respectat întocmai: „Cel mai greu mi-a fost să fac sport. Nu obișnuiam să fac mișcare, iar la început plângeam din cauza febrei musculare. Îmi amintesc că în prima săptămână nu m-am putut ridica din pat, dar am avut curaj și am continuat‟, mărturisește tânăra. Pe lângă antrenamentele de la sală, Andra a urmat cursuri de yoga, pillates, a alergat în parc, iar aplicațiile de fitness au motivat-o: „La ora 6 mergeam la alergat, apoi la facultate, iar seara la sală. Nu știu dacă este corect ce am făcut, dar mi-am dorit să reușesc‟, spune ea.

Vezi și: Cea mai bună oră să faci sport pentru a slăbi

I-a impresionat pe toți

Cu ajutorul acestui stil de viață, Andra a ajuns la 65 de kilograme și și-a surprins toți apropiații, așa cum și-a dorit: „Mai semăn doar la voce cu Andra de atunci. Am mai multă încredere în mine. Mi-am rezolvat problemele cu anxietatea și sunt deschisă către noi relații‟, spune ea, fericită de rezultat. Astăzi, urmează o dietă echilibrată – consumă pește și carne slabă, iaurturi, fructe, legume și salate cumpărate de la producătorii locali sau cultivate în grădina proprie, de la țară. De asemenea, Andra face sport alături de antrenoarea sa personală, cea care, între timp, i-a devenit și cea mai bună prietenă. Acum, visul ei este să își depășească condiția și să ajungă la 58 de kilograme: „Nu știu dacă voi fi mai fericită, dar cu siguranță voi avea și mai multă încredere în mine”, mărturisește Andra, mai ambițioasă decât a fost vreodată.

@shutterstock



Recente

shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
Snapinsta app 459010775 839844778214810 6229842164546905517 n 1080 jpg
Nicole Kidman  foto   Shutterstock jpg
prima zi de școală  foto   Shutterstock jpg
Denisa si Flick 2 jpeg
shutterstock 2116255859 (1) jpg
Prințul William Foto Getty Images (5) jpg
Visurile nativilor a trei zodii se implinesc pe 7 septembrie  Sursa foto Pixabay imagination 8825242 1280 jpg