Vrei să slăbești? Adaugă aceste fructe în dietă!

Dacă îți dorești să slăbești, ajustează-ți dieta la stilul tău de viață! Pe lista alimentelor care susțin pierderea în greutate se află și fructele, mai ales cele din această listă.  

image

Fructele sunt alimente sărace în calorii, iar în același timp, bogate în fibre, minerale și vitamine, prin urmare sunt potrivite în dieta de slăbit. Mai mult, datorită gustului aromat, inhibă pofta de dulce și te ajută să eviți produsele alimentare care conțin zahăr și aditivi alimentari. Te-am convins să le introduci în dietă? Iată ce poți consuma cu încredere! 

Portocale 

În dieta de slăbit, citricele sunt alegeri excelente. Spre exemplu, portocalele sunt bogate în antioxidanți, nutrienți care întăresc imunitatea în timpul procesului de pierdere în greutate. Portocalele conțin și fibre, substanțe care accelerează tranzitul intestinal și conferă sațietate. 

Citește și acest articol: Cea mai bună oră să faci sport pentru a slăbi 

Kiwi

Rezultatele unui studiu realizat pe 41 de prediabetici au arătat că persoanele care au mâncat două kiwi pe zi, timp de 12 săptămâni, au pierdut un centimetru din circumferința taliei, spre deosebire de cele care nu au adăugat aceste fructe in dietă. Kiwi conține actinidină, o enzimă excelentă pentru digestie. 

Mere 

Accesibile, sărace în calorii și sățioase, merele sunt alte opțiuni bune pentru pierderea în greutate. În dietă sunt recomandate merele verzi, deoarece au un indice glicemic scăzut, prin urmare controlează apetitul. 

Grepfrut

Cu un conținut de 90% apă, grepfrutul contribuie la hidratarea corpului și la inducerea senzației de sațietate, ceea ce ajută la reducerea aportului caloric total. Acest fruct are puține calorii, un indice glicemic scăzut și ușor efect diuretic, prin urmare ajută la reducerea balonării și excesului de apă. 

Nu uita! Într-o dietă de slăbit, moderația este cheia. Prin urmare, consumă cel mult 2/3 fructe, pe zi și nu mai târziu de ora 18:00! 

Vezi și acest articol: Cum să practici corect mersul nordic. Așa arzi rapid calorii! 

Potrivit nutriționistului Vanessa Rissetto, pentru a evita creșterea sau scăderea bruscă a glicemiei, ideal este ca fructul să fie asociat cu o sursă de proteină. Spre exemplu, consumă iaurt grecesc cu fructe de pădure sau ananas cu migdale!

Sursă foto: Shutterstock