Cea mai bună oră să faci sport pentru a slăbi

Există un moment al zilei perfect pentru a face mişcare pentru că a avea mai bune rezultate când îţi propui să slăbeşti.

image

Când vrei să slăbeşti, devine esențial nu doar să urmezi o alimentație sănătoasă, ci și să-ţi formezi o rutină de mişcare care să vină în completarea dietei. Ora din zi în care alegi să faci sport are importanţa ei, deoarece determină cât de reușit poate fi procesul de slăbit în funcție de obiectivele tale. Un studiu publicat în jurnalul academic “Obesity” a dezvăluit care este cel mai bun moment pentru a face mișcare și a evita îngrăşarea.

Mişcare practicată în prima parte a zilei susţine slăbitul

Cercetarea a implicat analizarea unui grup de aproximativ 5 285 persoane și a încercat să determine ora din zi în care activitatea fizică moderată sau intensă a influențat eficacitatea acesteia în combaterea obezității. Participanții au fost grupați în trei categorii în funcție de ora din zi în care au ales să se antreneze, dimineaţă, prânz sau după-amiază.

Conform rezultatelor colectate, s-a constatat o asociere liniară puternică între activitatea fizică moderată sau intensă și reducerea riscului de obezitate sau scăderea greutăţii corporale la acele persoane care obişnuiau să facă mișcare dimineața, în prima parte a zilei. În ceea ce privește persoanele care făceau mişcare la prânz sau după-amiaza, asocierea dintre activitatea fizică moderată sau intensă și obezitate a fost mai slabă.

Te-ar mai putea interesa: O scriitoare britanică a început să alerge zilnic 30 de minute. Ce efecte a observat după 2 săptămâni?

Cei care fac sport dimineaţa au un program zilnic mai sănătos

Cercetătorii au ajuns la concluzia că activitatea fizică de dimineață ar fi mai eficientă în controlarea greutății, sugerând necesitatea unor cercetări suplimentare în acest domeniu. Dr. Tongyu Ma, autorul studiului, a declarat pentru Cronista: „Această cercetare oferă date valoroase bazate pe un eșantion național de participanți din SUA, lucru care nu a fost făcut până acum cu privire la momentul exercițiilor fizice și al pierderii în greutate”.

Vezi și: Aceste idei de exerciții de 10 minute sunt perfecte pentru antrenamentele scurte și eficiente!

El a explicat că exercițiile regulate de dimineață sunt practicate de persoane cu un program previzibil, cu o probabilitate mai mică de a lucra în ture sau de a avea responsabilități de îngrijire care împiedică exerciţiile fizice de dimineață. Programele previzibile ar putea avea şi alte efecte avantajoase asupra greutății care nu au fost măsurate în acest studiu, cum ar fi durata sau calitatea somnului, precum şi nivelul de stres.

FOTO: ShutterstockRecente

166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură foto  Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg