Cât de copt este pepenele care ți-a atras atenția? Află cu ajutorul acestor criterii!

Pentru a te bucura de un pepene copt și dulce, este necesar să ții cont de patru criterii când îl alegi, și anume: aspect, sunet, atingere și miros. 

image

Cu o aromă revigorantă, pepenele este un fruct ușor de savurat, perfect pentru zilele de vară. Datorită conținutului ridicat de apă (aproximativ 90%), pepenele verde este excelent pentru hidratarea organismului în timpul zilelor toride. Pentru a te bucura de aroma sa dulce, este important să ții cont de unele criterii când îl alegi, deoarece nu toți pepenii din piață sunt la fel de gustoși. Iată cum îți dai seama dacă fructul care ți-a atras atenția este, într-adevăr, copt și dulce! 

Citește și: Te poți bucura de fructul verii și în sezonul rece! Cum prepari cea mai bună dulceață de pepene roșu

Aspect

Prima metodă este să te ghidezi după aspectul său. Dacă fructul are la bază o pată galbenă înseamnă că a fost lăsat suficient de mult pentru a se coace. Conform „All recipes‟, cu cât pata este mai închisă la culoare cu atât pepenele este mai copt. Un pepene necopt va avea la bază o pată albă. 

De asemenea, un pepene gustos nu va avea o coajă strălucitoare, ci mai degrabă una închisă la culoare și ușor „prăfuită‟ (cu excepția cazului în care, desigur, este dat cu ceară). Dacă există unele puncte mici maronii sau negre, acestea sunt semne de polenizare care indică un conținut mai mare de zahăr, adică o veste bună pentru papilele tale gustative!

Sunet 

Al doilea criteriu important este sunetul. Când lovești ușor coaja fructului cu degetul, în interior trebuie să sune zgomotos și gol. Dacă nu se aude astfel, înseamnă că acesta încă nu s-a copt. 

Atingere

Un alt mijloc de a verifica în piață un pepene verde este să apeși cu degetul mare capătul opus tulpinii. Un pepene necopt va fi solid în această zonă, unul prea copt va fi moale, iar pepenele perfect va îndoi puțin.

De asemenea, un pepene greu arată că acesta este copt, deoarece sucul are greutate. 

Vezi și: De ce e bine să mănânci pepene verde în sarcină 

Miros 

Din fericire, poți să miroși un pepene dulce chiar și prin coaja sa! Dacă nu simți nicio aromă, înseamnă că nu s-a copt suficient, dar dacă acesta are un miros puternic, sunt șanse mari să-l fi nimerit pe cel perfect. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Jennier Fessler jpg
shutterstock 1005644302 jpg
ciocolata calda jpg
Jim Carrey foto  Shutterstock, Imdb jpg
Nicolas Cage jpg
Pamela Anderson foto  Shutterstock jpg
emoticoane jpg
Oprah jpg
Kate Beckinsale sursa  Instagram jpg
Britney Spears sursa  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
Noor Alfallah si Al Pacino jpeg
Tom Hanks jpg
kourtney kardashian jpg
Ginnifer Goodwin foto  Shutterstock jpg
nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg