Ce foloseau femeile înainte să se inventeze absorbantele sanitare

Absorbantul sanitar reprezintă una dintre invențiile care au schimbat și au ușurat viața femeilor. Dar te-ai întrebat vreodată ce se folosea înainte de această creație? Află că pe vremuri se utiliza inclusiv papirus! 

image

Papirus, bucăți de lemn și bureți de mare? Ei bine, potrivit lui Hipocrate, în perioada anilor 3.000 î.Hr., femeile din Grecia foloseau în locul absorbantelor sanitare astfel de materiale pentru absorbția sângelui menstrual. Se spune că în Egiptul Antic femeile utilizau un șorț sanitar, făcut din diferite materiale, precum pânză sau bumbac, pe care îl înfășurau în jurul corpului. 

Mai târziu, în secolul al XIX-lea, doamnele din Europa și America de Nord au considerat că trebuie să își producă singure propriile instrumente sanitare. Astfel, ele își făceau absorbante din cârpe, respectiv din diferite haine pe care nu le mai purtau. Desigur, acestea nu reprezentau o soluție sterilă... 

Citește și: Este posibil să-ții întârzi menstruația? Cât de riscant ar putea fi? 

În anul 1897 perioada menstruației era considerată a fi un subiect tabu, însă o companie cunoscută a dezvoltat prima versiune a absorbantelor sanitare, respectiv șervețelele de unică folosință. Din păcate, doamnele nu le-au cumpărat, iar această opțiune a fost retrasă de pe piață. Mai târziu, s-au inventat centurile menstruale, care aveau atașate un material absorbant prins în partea inferioară. Produsele au avut succes, fiind folosite până la invenția primului absorbant cu bandă adezivă, scrie „Bright Side‟.

Când s-a inventat cupa menstruală?

Cupa menstruală se bucură de multă popularitate acum, dar acest produs a fost inventat cu mult timp în urmă, adică în anul 1930. Pe atunci, cupa menstruală era produsă din aluminiu sau cauciuc dur și tocmai în anul 1956 s-au folosit materiale mai moi. 

Vezi și: Picturi și măști cu sânge menstrual. Întrebuințări incredibile ale lichidului considerat „un elixir” pentru ten 

Abia la începutul secolului al XX-lea absorbantele au început să devină disponibile sub formă unor benzi din material absorbant. Totuși, pentru că nu erau la fel de eficiente și confortabile precum absorbantele moderne, producătorii au creat primele absorbante interne. Abia în anul 1970, au apărut absorbantele fără adeziv, iar în anul 1980 au fost introduse pe piață primele produse cu aripioare, care au îmbunătățit confortul și fixarea. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg