Ce foloseau femeile înainte să se inventeze absorbantele sanitare

Absorbantul sanitar reprezintă una dintre invențiile care au schimbat și au ușurat viața femeilor. Dar te-ai întrebat vreodată ce se folosea înainte de această creație? Află că pe vremuri se utiliza inclusiv papirus! 

image

Papirus, bucăți de lemn și bureți de mare? Ei bine, potrivit lui Hipocrate, în perioada anilor 3.000 î.Hr., femeile din Grecia foloseau în locul absorbantelor sanitare astfel de materiale pentru absorbția sângelui menstrual. Se spune că în Egiptul Antic femeile utilizau un șorț sanitar, făcut din diferite materiale, precum pânză sau bumbac, pe care îl înfășurau în jurul corpului. 

Mai târziu, în secolul al XIX-lea, doamnele din Europa și America de Nord au considerat că trebuie să își producă singure propriile instrumente sanitare. Astfel, ele își făceau absorbante din cârpe, respectiv din diferite haine pe care nu le mai purtau. Desigur, acestea nu reprezentau o soluție sterilă... 

Citește și: Este posibil să-ții întârzi menstruația? Cât de riscant ar putea fi? 

În anul 1897 perioada menstruației era considerată a fi un subiect tabu, însă o companie cunoscută a dezvoltat prima versiune a absorbantelor sanitare, respectiv șervețelele de unică folosință. Din păcate, doamnele nu le-au cumpărat, iar această opțiune a fost retrasă de pe piață. Mai târziu, s-au inventat centurile menstruale, care aveau atașate un material absorbant prins în partea inferioară. Produsele au avut succes, fiind folosite până la invenția primului absorbant cu bandă adezivă, scrie „Bright Side‟.

Când s-a inventat cupa menstruală?

Cupa menstruală se bucură de multă popularitate acum, dar acest produs a fost inventat cu mult timp în urmă, adică în anul 1930. Pe atunci, cupa menstruală era produsă din aluminiu sau cauciuc dur și tocmai în anul 1956 s-au folosit materiale mai moi. 

Vezi și: Picturi și măști cu sânge menstrual. Întrebuințări incredibile ale lichidului considerat „un elixir” pentru ten 

Abia la începutul secolului al XX-lea absorbantele au început să devină disponibile sub formă unor benzi din material absorbant. Totuși, pentru că nu erau la fel de eficiente și confortabile precum absorbantele moderne, producătorii au creat primele absorbante interne. Abia în anul 1970, au apărut absorbantele fără adeziv, iar în anul 1980 au fost introduse pe piață primele produse cu aripioare, care au îmbunătățit confortul și fixarea. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg
shutterstock 1561509445 jpg
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
Cline Dion foto  Shutterstock jpg
Linda Evangelista foto  Shutterstock jpg
Ozzy Osbourne jpg
Tom Cruise și Katie Holmes cu fiica lor, Suri foto  Shutterstock jpg
Travolta jpeg
Nativii cel mai usor de cucerit Sursa foto shutterstock 387016507 jpg
Judi Dench foto  Shutterstock jpg
obiceiuri jpg
Jennifer Lopez și Armie Hammer foto  Shutterstock jpg
Napoleon Bonaparte foto  Shutterstock jpg
cuplu pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Doris Kriks și Carl Kruse jpeg
Mary Kate, Ashley Olsen jpg
5 nativi cu fler de antreprenor Sursa foto shutterstock 1407802490 jpg
Targul de Craciun Planeta Craciun jpeg