Colecţionari înrăiţi pentru care „Barbie‟ este mai mult decât un film

În ciuda faptului că Barbie s-a confruntat cu critici din cauza promovării unor standarde de frumusețe nerealiste pentru fetele tinere, au fost iubite de mulţi copii. Pasionaţii brandului au ajuns să colecţioneze sute, chiar mii de astfel de păpuşi, iar acum se bucură că jucăria care le-a adus bucurie revine în atenţia lumii datorită lansării peliculei „Barbie‟.

image

Barbie a evoluat de-a lungul anilor. Acum există păpuși de diferite rase, cu variate forme, vârste și cariere. Păpușile Barbie pot fi controversate, dar ocupă și un loc special în inimile multora. A cunoscut o scurtă perioadă de scădere a popularității, dar filmul lansat recent a dat o viață nouă personajului. Colecționarii au acum un motiv în plus să sărbătorească, deoarece această renaștere deschide noi căi de distracție pentru copiii lor, în special pentru fetele tinere, care o vor prețui și mai mult pe Barbie.

La începutul lunii iulie 2023, publicaţia Wall Street Journal anunţa Convenția Națională a Colecționarilor de Păpuși Barbie, desfășurată în Orlando, SUA. Convenția a prezentat o gamă largă de colecții în roz de păpuși, jucării, genți, poșete și diverse accesorii marca Barbie.

image

Participanții au putut să admire colecţii de păpuși Barbie, să participe la ateliere de creare a unor bijuterii pentru păpuși sau la o licitație de caritate, unde pot licita pentru păpuși pentru a contribui pentru o cauză bună. Evenimentul a culminat cu o prezentare de modă extravagantă. La convenţie a luat parte şi Jared Mijares, un pasionat colecționar de păpuși de modă cu o colecție impresionantă de peste 400 de păpuși. El și-a exprimat entuziasmul, descriind convenția ca un moment de sărbătoare pentru comunitate.

Cum a fost creată păpuşa Barbie

Povestea păpuşii Barbie a început cu ideea unei femei de afaceri din SUA, pe nume Ruth Handler care a observat că fiica ei, Barbara, interpreta, cu ajutorul păpuşilor, roluri de adult: mamă, soţie, doctor, învăţătoare. La acea vreme, păpuşile erau create cu trup şi chip de copil.

Ruth a făcut o jucărie cu înfăţişarea unei femei adulte şi a prezentat ideea ei conducerii companiei pe care soţul ei o înfiinţase cu ani în urmă. Bărbaţii au respins-o pe motiv că va avea cosuri prea mari. Câteva luni mai târziu, într-o excursie în Europa, Ruth a găsit păpuşa nemţească Bild Lili, care întruchipa un personaj adult. Acela a fost imboldul de care Ruth avea nevoie. În anul 1959, păpuşa Barbie, a apărut pe piaţa americană şi a revoluţionat piaţa mondială a jucăriilor.

Un singaporez a dat 400 000 de dolari pentru păpuşile Barbie

Jian Yang are o colecție Barbie suficient de mare pentru a trezi invidia oricărei fetițe. Colecționează păpuşi Barbie de la vârsta de 13 ani și acum are peste 6 000 de exemplare. Potrivit Listverse, prima lui păpușă a fost o Barbie într-o ținută sport, din spandex. Douăzeci de ani mai târziu, bărbatul din Singapore își dă seama că a cheltuit nu mai puţin de 392 000 de dolari numai pentru acest hobby.

Vezi şi: Ce transformări a mai suferit bărbatul Ken de când a devenit femeie. Vezi cum arăta înainte

„Nu sunt ceea ce te aștepți de la un tip care colecționează păpuși”, a ţinut să explice Yang. Colecția lui ocupă acum o vitrină înaltă până la tavan, într-o cameră pictată cum altfel decât în roz.

Cea mai mare colecţie de păpuşi Barbie este în Germania

Colecţionara germană Bettina Dorfmann (62 de ani) i-a întrecut pe toţi pasionaţii mărcii Barbie din lume. Are cea mai mare colecţie din lume care însumează circa 18 500 de păpuşi din divese epoci. De altfel, ea a stabilit recordul mondial Guinness pentru cea mai mare colecție Barbie şi a spus că a achiziționat deja păpuși din filmul „Barbie”, potrivit tracker-ului recordurilor. Dorfmann avea 2 500 de păpuși când a stabilit prima oară recordul, în anul 2005. Până în anul 2011, colecția ei a crescut la 15.000, ajungând în prezent să se apropie uşor de 19 000.

Te-ar mai putea interesa: Păpuşa Barbie, mai mult decât o jucărie

Chiar dacă valoarea colecţiei n-a fost estimată încă, păpușile Barbie aflate în prezent spre vânzare pe site-ul Mattel au prețuri cuprinse între aproximativ 10 şi 80 de dolari.

Colecționara și-a primit prima păpușă în 1966, la câțiva ani după ce Mattel a lansat prima păpușă, în anul 1959, conform Guinness. Prima ei păpușă a fost Midge, cea mai bună prietenă a lui Barbie, care este și personaj în noul film.

Dorfmann este şi doctor Barbie în viața reală. Ea repară păpuși, le înlocuieşte membrele lipsă sau le reface coafurile. Este şi autoarea unor cărţi despre păpușile Barbie şi a lucrat la expoziții Barbie la muzee din Germania.

FOTO: Shutterstock



Recente

Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit  jpg
Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg