De ce vedem în piețe banane agățate de cârlige. Trucul are legătură cu prospețimea fructelor!

Bananele sunt delicioase și sănătoase, însă după ce le-ai cumpărat, adesea devin închise la culoare și nu apuci să le consumi. Din fericire, există unele trucuri care te ajută să le păstrezi proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp, cum ar fi agățarea fructelor de cârlige.  

image

Mai ales în perioada verii, când temperaturile sunt ridicate, bananele de coc repede, iar coaja galbenă devine maro într-un interval de timp scurt. Inclusiv fructul își schimbă textura, devine moale și mai greu de consumat în stare proaspătă. Așadar, dacă ai cumpărat mai multe fructe și nu îți dorești să își schimbe rapid culoarea și textura, iată ce poți să faci!

Citește și: Bananele și peștele gras, printre alimentele pe care le poți consuma pentru un plus de energie 

Cum păstrezi bananele proaspete

Cel mai simplu mod de a prelungi valabilitatea bananelor este să le cumperi cât încă au coaja verde. Asta pentru că fructele se vor coace încet până când vor ajunge să capete culoarea galbenă, așa cum îți dorești. 

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce agață comercianții în piețe bananele de cârlige, află că nu o fac neapărat în dorința de a-și înfrumuseța locul unde își expun marfa, ci această strategie ajută la păstrarea fructelor proaspete.

Explicația este simplă - în momentul în care bananele sunt culese, etilena, gazul care stimulează coacerea bananelor, se eliberează imediat din tulpină, dar când agăți fructele de cârlige, acest proces funcționează mai lent. În plus, când bananele sunt suspendate, aerul circulă în jurul lor, ceea ce previne acumularea de umezeală și deteriorarea fructelor. 

Citește și: Triunghi de biscuiți cu ciocolată și banane. Cea mai simplă rețetă! 

Un alt truc este să înfășori tulpinile bananelor în folie de plastic sau de aluminiu. Această strategie are același principiu precum agățarea fructelor de cârlige. Odată ce vei înfășura tulpinile în folie, etliena se va elibera mai lent, iar astfel procesul de coacere va încetini. Pentru cele mai bune rezultate, îți recomandăm să înfășori în folie de plastic sau de aluminiu tulpinile în mod individual! 

Odată ce bananele s-au copt complet, le poți depozita în frigider, unde temperaturile reci le vor împiedica să se coacă în continuare. Și congelarea bananelor decojite în pungi ermetice poate ajuta! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit  jpg
Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg