Gesturi care lasă celorlalţi o impresie proastă

În cele mai multe situaţii, nu doar cuvintele alese, ci şi gesturile, simplul limbaj corporal pot duce la o neînțelegere. Acestea lasă o impresie proastă asupra persoanei din faţa noastră, fără să ne dăm seama.

image

Unul dintre gesturile cele mai obişnuite pot să dea o impresie nedorită. Este vorba despre atingerea feţei în timp ce vorbeşti. Prin această mişcare repetată dovedeşti nervozitate, lipsă de încredere și control, precum şi lipsa de atenţie în conversație. Descoperă ce alte gesturi sunt de evitat când vrei să impresionezi!

Menţinerea unui braţ sau a amândurora la spate

Este un gest care transmite celeilalte persoane mesajul că te simţi incomod sau chiar autoritar. Demonstrează neîncredere în cel cu care vorbeşti. De asemenea, este un mod de a spune fără cuvinte că nu eşti sigur de ei. Cu cât prinderea braţelor la spate este mai fermă, cu atât pari mai frustrat, mânios sau nervos.

Împreunarea degetelor

Obiceiul de a-ţi împreuna mâinile, degetele ţi se poate părea bun. Chiar dacă vrei să pari o persoană puternică sau autorizată, efectul este contrar.

Vezi şi: Ce spune despre tine poziţia pe care o adopţi când te stai aşezat. Poziţiile care îi dau de gol pe introvertiţi şi anxioşi

Se poate spune că ești nervos, ezitant, îngrijorat sau lipsit de încredere. Dacă ţii degetele împreunate în timp ce faci o prezentare, s-ar putea să fii perceput ca nepregătit.

Încrucişarea picioarelor

Acestea este un gest clar de nesiguranţă şi nu inspiră încredere celor din faţa ta. Mesajul tău, oricât ar fi de bun, va fi anulat din cauza acestei posturi care îţi trădează anxietatea.

Este o poziţie defensivă, mai ales când îți încrucișezi picioarele în mijlocul unei conversații. Inspiri o atitudine închisă şi treci drept o persoană căreia nu-i pasă de părerea celuilalt.

Citeşte şi: Cât de bine te pricepi să citeşti oamenii?

Evitarea contactului vizual

Contactul vizual cu persoana cu care ai o conversaţie este foarte important. Este modul în care îi arăți că o asculți.

Dacă priveşti în altă parte sau pur şi simplu îi ocoleşti privirea, nu dai din cap sau nu zâmbeşti, transmiţi mesajul că nu ești interesat de ceea ce spune şi că ai prefera să încheiaţi întrevederea.

FOTO: Shutterstock