Pisicile negre chiar aduc ghinion? Ce ţări le consideră norocoase

Iubitorii felinelor de casă știu că nu este nimic de care să se teamă, dar persistența credinței că pisicile negre aduc ghinion a rezistat secole în şie. Dacă în perioada de glorie a Egiptului antic, pisicile erau venerate, Inchiziţia Spaniolă a dus la apariţia multor superstiţii legate de ele.

image

Asocierea dintre ghinion și pisicile negre datează din secolul al XIII-lea, după cum explică Mentalfloss. În Evul Mediu, nu se știe exact cum și de ce pisicile au fost asociate cu diavolul, dar credința a fost atât de puternică, încât pisicile negre erau ucise în timpul pandemiei de ciumă neagră din jurul anului 1348 d.Hr. În mod ironic, sacrificarea pisicilor nu a făcut decât să agraveze ciuma, care era răspândită de rozătoare.

Pisicile negre, în folclor

Există o mulțime de mituri ţesute în jurul pisicilor negre de-a lungul istoriei. În folclorul scoțian există o zână cunoscută sub numele de Cat Sìth, o pisică neagră uriașă, cu o mică pată albă pe piept despre care se credea că are capacitatea de a fura sufletul unei persoane moarte înainte ca zeii să-l revendice. Această credință a dus la crearea ceasurilor de noapte și de zi pentru a păzi corpurile chiar înainte de înmormântare.

Te-ar mai putea interesa: Top 5 zodii care aduc ghinion în dragoste. Cum îşi pot creşte nativii şansele la relaţii durabile!

În multe dintre țările europene în care felinele sunt încă văzute ca aducătoare de ghinion, pisica neagră este un prevestitor de rău augur şi vei avea nenoroc atunci când o pisică neagră îți taie calea. Germanii au nuanţat această superstiţie, considerând că o pisică care trece de la dreapta la stânga drumul tău aduce veşti proaste, iar cea care trece de la stânga la dreapta aduce noroc.

În aceste ţări, pisicile negre aduc noroc!

Se pare că influența egiptenilor antici și dragostea lor pentru pisici s-au păstrat în unele culturi europene. Marinarii și soțiile lor credeau în puterea norocului a pisicii negre, unii pescari ținând astfel de pisici la bord, în timp ce femeile țineau acasă pisici negre pentru a avea parte de bunăstare.

Vezi și: Cei mai ghinionişti oameni din lume. Unul a supravieţuit pe Titanic ca să se scufunde cu alt vapor

Cultura japoneză onorează, de asemenea, pisicile negre ca simboluri ale norocului și sunt considerate ca fiind deosebit de importante pentru femeile singure, deoarece se crede că o pisică neagră atrage mulți pretendenți buni. În Rusia, toate pisicile sunt considerate norocoase.

FOTO: Shutterstock



Recente

Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg