Gestul prin care o pisică îți demonstrează că are încredere în tine

Dragostea unei pisici poate fi greu de obținut, deoarece acest animal este cunoscut pentru personalitatea sa imprevizibilă și independentă, dar odată ce o ai, îți acordă atenție și se comportă într-un anumit fel. Iată cum îți demonstrează pisicile că au încredere în tine! 

image

Cine deține o pisică știe că felul în care acționează poate să spună multe despre sentimentele pe care le are față de cei din jurul ei. De pildă, când cineva îi câștigă încrederea, ea va face un anumit gest, prin care va arăta că acea persoană îi este prietenă. Descoperă în rândurile de mai jos cum îți dai seama dacă o pisică te place! 

Citește și: Nu știi ce pisică să alegi? Ține cont de zodia pe care o ai 

Cum îți arată pisicile că au încredere în tine 

Poate că tocmai ți-ai cumpărat o pisică sau ai mers în vizită la un prieten care are una și te întrebi dacă ești pe placul ei. Ei bine, află că dacă animalul te va lasă să îi atingi nasul, înseamnă că ești cel mai apropiat partener al său. 

În general, pisicilor nu le place când cineva le atinge nasul, deoarece este o parte sensibilă a corpului lor, iar atingerea le face să se simtă vulnerabile. Când o persoană necunoscută sau un alt animal străin le atinge corpul, ele cred că sunt în pericol. Prin urmare, dacă o pisică nu a fugit sau nu s-a comportant într-un anumit fel când a simțit că vrei să îi atingi nasul, înseamnă că deja ați devenit prieteni. 

Citește și acest articol: Animalele care dorm în picioare visează doar când stau culcate. De ce se întâmplă asta? 

Ce înseamnă când o pisică atinge nasul altei pisici? 

Faptul că o pisică o lasă pe alta să îi atingă nasul reprezintă o dovadă de prietenie. De cele mai multe ori, animalele fac acest gest ca o formă de salut și cunoaștere. Adesea, pisicile văd acest gest la mamele lor și le urmează exemplul. Deoarece pisoii se nasc surzi și orbi, mamele le ating nasul pentru a le transmite că sunt lângă ei și are cine să-i protejeze în caz de pericol. 

Sursă foto: Shutterstock