Porți blugi mulați toată ziua? Iată la ce riscuri te expui!

Blugii mulați sunt potriviți pentru activitățile de zi cu zi, dar știai că dacă îi porți pentru perioadă lungă de timp, acești pantaloni pot cauza multe probleme de sănătate? 

image

Purtarea blugilor pe o perioadă lungă de timp poate avea diverse efecte asupra corpului.

De pildă, pantalonii care sunt prea strâmți sau cei care au o croială incomodă pot restricționa mișcările și cauza disconfort. Acest lucru ar putea duce la probleme musculare și articulare pe termen lung. Combinația dintre blugii strâmți și curelele strânse poate provoca, de asemenea, amorțeală, durere și furnicături pe partea din față a coapselor. 

Circulația sângelui este încetinită

Blugii tăi preferați ar putea încetini circulația sângelui, ceea ce înseamnă apariția senzației de picioare grele. Purtarea hainelor strâmte în jurul taliei îngreunează procesul de pompare al sângelui spre inimă și alte organe, adică senzație de amorțeală sau furnicături în membre. 

Citește și: Levi Strauss n-a purtat niciodată blugi. Neînsurat, și-a donat averea orfanilor 

Arsuri la stomac 

Apariția arsurilor la stomac este un alt efect al purtării blugilor strâmți pe o perioadă lungă de timp. Asta pentru că îmbrăcămintea strâmtă presează stomacul și intestinele, ceea ce provoacă reflux gastroesofagian, o problemă cu care se confruntă adesea multe persoane.

Potrivit „Everyday Health”, chiar dacă ești perfect sănătos și nu ești familiarizat cu arsurile la stomac, sunt șanse să le dezvolți dacă porți pantaloni strâmți, în mod regulat, pe o perioadă de două săptămâni. 

Probleme dermatologice 

Dermatită? Da, se poate! Asta pentru că materialele mai puțin respirabile și croiurile strânse favorizează acumularea de umiditate la nivelul pielii și crește riscul de iritații și dermatită. 

Postură afectată 

Inclusiv postura poate avea de suferit. Conform „Bright Side”, blugii skinny perturbă echilibrul dintre partea inferioară a spatelui și șoldurile. În timp, acest lucru ar putea contribui la dezvoltarea problemelor de postură și la durerile de spate. 

Pentru a preveni toate aceste efecte, este important să alegi blugii care se ți se potrivesc. Dacă observi disconfort, iritații sau alte probleme în timpul purtării blugilor, este recomandat că ajustezi mărimea acestora.

Citește și: Ghid definitiv pentru găsirea blugilor perfecți (și care ți se potrivesc cel mai bine)

Totodată, pentru a evita eventuale complicații, este necesar să alternezi între diferite tipuri de îmbrăcăminte pentru a-i permite pielii să respire. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg