Ce ţi se poate întâmpla dacă porţi sutienul nepotrivit?

Cele mai multe femei nu au idee dacă poartă sutiene potrivite sau nu şi găsesc alte motive pentru durerile de sâni, gât și de spate sau pentru o postură proastă.

image

Fără să vrei, poţi să greşeşti atunci când îţi alegi sutienul, mai ales dacă alegi unul sport, iar dacă nu este tocmai cel potrivit ţie, ajungi să simţi disconfort. Vezi ce trebuie să urmăreşti când alegi un sutien şi cu ce alte probleme te poţi confrunta dacă nu dai importanţă cumpărării unui sutien care să-ţi vină perfect!

Urme roşii pe piele

Bretelele prea strânse predispun la frecări care lasă urme roșii pe piele. De fapt, acesta este probabil unul dintre primele semne pe care le vezi atunci când alegi sutienul greșit pentru corpul tău. Este inconfortabil, nu doar inestetic. Ai putea slăbi bretelele, dar, dacă dimensiunea sutienului poate fi total nepotrivită.

Vezi şi: Tu ştii ce se întâmplă cu corpul tău după ce decizi să nu mai porţi sutien?

Găsirea mărimii potrivite nu este aşa complicată. Urmăreşte banda de sub sutien atunci când alegi unul. Potrivit University of Portsmouth Bra Fitting, aceasta trebuie să se potrivească perfect și uniform, fără a strânge. Bretelele nu ar trebui slăbite atât de mult, încât să cadă sau să fie exagerat de strânse. Mărimea cupei este şi ea importantă. Nu ar trebui să fie prea mult spațiu între țesătură și piele sau, din contră, să împingă înafară sânii în mişcare. De asemenea, porţiunea din mijlocul cupei ar trebui să adere de piele.

Acnee sau iritaţii în zona sutienului

Un sutien nepotrivit pentru corpul tău poate duce şi la apariția acneei în jurul sânilor și în zona spatelui. Deși este un fapt obișnuit să transpiri în zonele de sub sâni, mai ales în timp ce faci sport sau o activitate solicitantă din punct de vedere fizic, acneea sau iritaţiile constante pe piele în zona sutienului indică faptul că lenjeria de corp este prea strânsă sau este realizată dintr-un material ce nu permite pielii să respire. Acneea apare atunci când celulele moarte ale pielii astupă porii, iar transpirația excesivă și sebumul prinse în hainele strâmte îi favorizează dezvoltarea.

Alegerea unor sutiene de bună calitate joacă un rol esenţial în combaterea afecţiunilor cutanate provocate de acestea. Iritaţiile cauzate de transpirație pot fi greu de suportat și nu apar doar în sezonul cald. Pentru a preveni această problemă care apare adesea la femeile care fac sport şi la cele care poartă o cupă de sutien mare, este recomandată spălarea frecventă a sutienelor, îndepărtarea lor imediat după efort şi alegerea unor sutiene din materiale care permit pielii să respire.

Citeşte şi : 5 metode eficiente de ridicare a sânilor lăsaţi

Dermatita, o altă problemă a pielii cauzată de sutienele nepotrivite

Intertrigo sau dermatita intertriginoasă este un alt tip de erupţie cutanată care este cauzată de transpirația excesivă și frecare, potrivit dermatologului Nava Greenfield. Netratată, această afecţiune poate fi extrem de neplăcută, provocând şi un miros neplăcut. Dacă faci sport des, ai nevoie de un sutien sport potrivit, pentru a evita frecările și alte probleme ale pielii. Trebuie să optezi pentru ceva care se potrivește perfect, care nu te strânge, realizat dintr-o țesătură moale, surabilă, prin care pielea respiră bine şi fără cusături dure și incomode.

FOTO: Shutterstock