Superstiţii şi tradiţii de Anul Nou. Ce trebuie să faci ca să atragi norocul în casă
De Anul Nou, oamenii trebuie să ţină seama de anumite reguli pentru a atrage bunăstarea şi fericirea. Superstiţiile datează din cele mai vechi timpuri şi mulţi români le respectă şi astăzi.
Iată ce tradiţii şi biceiuri trebuie să respecţi de Revelion pentru ca anul care urmează să fie mai bun, mai prosper şi mai bogat.
În ultima zi din an, cât şi în prima zi a celui nou este bine să nu facem cheltuieli şi să nu aruncăm nimic din casă (inclusiv gunoiul) deoarece, o data cu el, aruncăm afară din casă şi norocul.
De asemenea, nimeni nu trebuie să aibă nicio datorie pe când începe noul an. În caz contrar, aceştia vor rămâne datori întreg anul.
De asemenea, o bine cunoscută superstiţie spune că prima persoană care va trece pragul casei în prima zi din an ne va influenţa tot anul. Conform tradiţiei, persoanele cu părul blond sau roşcat aduc ghinion în timp ce cele brunete aduc noroc.
Dacă prima persoană care intră în casă este bărbat, anul va fi plin de noroc, în timp ce dacă femeile intră primele, acesta va fi plin de ghinion.
De Anul Nou, oamenii trebuie să ţină seama de anumite reguli pentru a atrage bunăstarea şi fericirea. Superstiţiile datează din cele mai vechi timpuri şi până în prezent.
La români, conform tradiţiei, în noaptea de Anul Nou românii trebuie să facă cât mai mult zgomot pentru a alungă toate spiritele rele.
Printre cele mai frumoase obiceiuri pe care românii le au în noaptea de Anul Nou dar şi în prima zi a noului an, colindele joacă un rol extrem de important. Printre acestea trebuie neapărat să amintim Sorcova şi Plugusorul.
Sursă: calendarulortodox.ro