Tainele ghicitului în cafea

1 77005 original jpg jpeg

Ghicitul în cafea este asociat adesea cu magia şi vrăjitoria. Dincolo de speculaţii, practica este una pe cât de veche, pe atât de populară, mai ales în rândul femeilor a căror curiozitate nativă se îndreaptă spre micile secrete legate de viaţa de familie.

Practica ghicitului în cafea se bazează pe câteva principii fundamentale, toate legate de modul de preparare a cafelei şi de interpretare a simbolurilor rămase în zaţ. Cu un pic de exerciţiu, ea este accesibilă tuturor celor care vor să afle ce le rezervă viitorul şi poate fi realizată în câţiva paşi simpli.

Pune-ţi o dorinţă

Pentru a ghici în cafea, e important ca atât cafeaua, cât şi zahărul să fie uscate perfect înainte de a fi amestecate în ibric. Ceaşca trebuie să fie şi ea curată, albă sau în culori deschise, pentru ca simbolurile rămase în urma depunerilor să fie lizibile. Ghicitul poate începe chiar înainte de a se umfla cafeaua pe foc, când pe suprafaţa ei apar diverse configuraţii ale spumei. Se mai spune că, atunci când lichidul fierbe, e bine să îţi pui o dorinţă şi să te gândeşti la un capitol anume, din viitorul tău, de care eşti interesată.

Fii relaxată şi concentrează-te

Dacă ţi s-a întâmplat ca băutura să dea în foc, ar fi mai bine să renunţi la ghicit în ziua respectivă sau să repeţi procedeul. Cafeaua se toarnă în ceaşcă şi se bea întotdeauna caldă, până aproape de fund. Dacă tu eşti persoana căreia i se ghiceşte, trebuie să fii relaxată pe toată durata procedeului, într-un mediu liniştit, fără zgomote care să îţi distragă atenţia. Dacă se întâmplă să verşi cafeaua în farfuriuţă, se spune că ai mai scăpat de un necaz. După ce ai terminat de băut, întoarce ceaşca cu gura în jos şi pune-ţi toate întrebările care te frământă. Aşteaptă câteva minute, ca să se usuce zaţul şi să nu se scurgă de pe ceaşcă, apoi urmăreşte în ce parte a ceştii este poziţionat.

În stânga, trecutul, în dreapta, viitorul

Dacă zaţul de cafea este mai gros iar cititul devine aproape imposibil, înseamnă că sunt şanse slabe ca dorinţele tale să se împlinească. În schimb, dacă acesta capătă forma unor simboluri, e important să ştii mai întâi semnificaţia lor, pentru ca apoi să le poţi descifra. Cititul se face în sensul acelor de ceasornic, de jos în sus. Nu te aştepta ca hieroglifele să fie definite, căci multe dintre ele nu se formează perfect şi pot doar să sugereze semnificaţia. În stânga toartei se citeşte trecutul, iar în dreapta viitorul.

Semnele care aduc sau nu fericirea

Simbolurile de pe fundul ceştii reprezintă viaţa amoroasă, cele de pe pereţi sunt în strânsă legătură cu banii, cariera şi sănătatea. Figurile întunecate au o semnificaţie negativă şi sunt asociate cu necazurile, bolile şi moartea, în timp ce cele luminoase sunt aducătoare de noroc, pace şi bunăstare. Acestea pot fi reprezentate de animale, păsări, figuri geometrice, oameni şi obiecte. Ele sunt interpretate subiectiv, de persoana care citeşte şi integrate în povestea de viaţă a fiecăruia.

Cele mai întâlnite simboluri

Albină – eforturi recompensate

Broască – sărăcie

Bufniţă – schimbări

Câine – prieten devotat

Cocoş – veşti bune din depărtare

Corb – pericol, deces

Fluture – vulnerabilitate

Iepure – frică

Lebădă – succes

Păianjen – noroc la bani

Peşte – cadou

Porumbel – iubire, prietenie

Şarpe – duşman

Şoarece – pierderi materiale

Vacă – belşug

Vulpe – trădare

Bărbat – musafir

Femeie – ajutor neaşteptat

Grup de femei – invidie

Mai mulţi oameni – motiv de sărbătoare

Copil – boală

Deal – obstacol

Cruce – suferinţă

Cheie – soluţia unei probleme

Cerc – căsnicie fericită

Litere – persoane apropiate, predestinate

Cifre – date importante din viaţă

Linii – trecerea timpului

Pod – decizii, alegeri

Ştiai că...

...în vechime, prezicătorii se găseau la orice colţ de stradă, gata să le dezvăluie oamenilor ce soartă vor avea? Totuşi, foarte puţini dintre ei aveau cu adevărat darul ghicirii viitorului.

…la romani, augurii erau ghicitori care prevesteau viitorul după zborul păsărilor sau după dispoziţia măruntaielor la animalele sacrificate? Prezicerile lor se numeau auspicii.

...aşa cum unii citesc în cafea, alţii văd viitorul în frunzele de ceai? Practica ghicitului în frunzele de ceai este o artă tradiţională chinezească, veche de milenii.Recente

Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
2 copii print george printesa charlotte png png
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg