Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon

Mormântul Regelui Tut este una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din istorie, dacă nu cea mai semnificativă. Cu toate că era un personaj istoric necunoscut – până la descoperirea mormântului său – Regele Tutankhamon este cel mai faimos faraon din istorie. Nu domnia sa sau viața scurtă pe care a dus-o l-au scos din anonimat, ci moartea i-a adus notorietatea de care se bucură acum.

image

Era un obicei al vremii ca faraonii din Egiptul Antic să fie înmormântați cu obiecte care să denote averea pe care o aveau. The Guardian ne amintește de sarcofagele detaliate, picturile de pe pereți și bijuteriile, hainele și pietrele prețioase care îi însoțeau pe regi în odihna lor eternă. Totuși, în mormântul lui Tut a existat un obiect care i-a surprins complet pe oamenii de știință. Cum de ajusese acolo și de un provenea?

Cine a fost Tutankhamon

Cine a fost omul cu cel mai faimos mormânt din lume? Regele Tut s-a născut Tutankhate prin anul 1341 î.H. și, după 17 ani de domnie ai tatălui său, Amenhotep al IV-lea, a devenit faraon la numai 9 ani. Și-a schimbat numele în Tutankhamon atunci când a urcat pe tron, iar domnia sa a fost scurtă și neînsemnată. S-a încheiat odată cu viața lui, la 19 ani, din cauza unei cangrene. Apoi, regele egiptean a căzut în obscuritate timp de mii de ani.

Descoperirea mormântului

Biography ne informează că Tut a fost înmormântat în Valea Regilor, însă n-a știut nimeni de mormântul lui și de locul în care se afla până în secolul al XX-lea.

Pe 4 noiembrie 1922, mormântul faraonului a fost descoperit de arheologul britanic Howard Carter și echipa sa. Timp de săptămâni întregi, aceștia au excavat locul ajungând la o încăpere păstrată intact, pe 26 noiembrie. Încăperea avea, de fapt, patru camere, în care fuseseră depozitate tot felul de obiecte care să-l însoțească pe fostul lider egiptean în lumea de apoi.

Descoperiri uimitoare

După luni întregi de catalogare a lucrurilor găsite, cei din echipa arheologului britanic au declarat că numărul comorilor descoperite în mormânt se ridica la aproape 700. O mină de aur și mai multe nu! La propriu!

Vase, un birou cu obiecte personale de-ale defunctului și tot felul de adevărate comori au fost găsite în Valea Regilor. Sarcofagul lui Tutankhamon era băgat în trei sicrie pentru a fi protejate  cât mai bine rămășițele faraonului. Ultimul sicriu era făcut, de asemenea, din aur masiv și conținea Masca Morții Regelui Tut, care a fost confecționată tot din aur pur și decorată cu bijuterii prețioase.

Surpriza cea mare

La trei ani de la descoperirea mormântului, Carter au găsit, în materialul care acoperea trupul faraonului, două pumnale. Cel din brâul regelui era făcut din aur, iar cel de pe coapsă avea o componență… care parcă nu aparținea acestei lumi.

Cel de-al doilea pumnat e făcut din fier, metal extrem de rar la acea vreme și mai valoros chiar decât aurul. Egiptenii antici aveau acces la mai multe metale, însă nu și la fier, susține History. Și atunci de unde provenea fierul înmormântat cu Tutankhamon?

De la meteoriți, iar egiptenii antici îl numeau „fierul din cer”. Ani mai târziu, s-a testat această teorie cum că fierul pumnalului respectiv provenea dintr-un meteorit. Iar, în urma analizei întreprinse de cercetătorii italieni și egipteni, s-a ajuns la concluzia că fierul, nichelul și cobaltul din pumnal au origine extraterestră.

Compoziția lui este cea a meteoritului cunoscut precum Kharga, care a fost descoperit la oarecare distanță de Alexandria. Cu toate că pumnalul faraonului nu i-a fost oferit acestuia de niște extratereștri, putem spune că obiectul cu pricina nu este de pe lumea asta!

Foto - ShutterstockRecente

Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg