Este sănătos să bei sau să folosești la gătit apă de ploaie?

Poate ai putea crede că apa de ploaie este la fel ca apa de la robinet sau chiar mai sănătoasă. Dar cât este de sigur să consumi acest tip de apă? 

image

Apa de ploaie poate fi colectată în mai mult scopuri, cum ar fi: pentru amenajări, piscine, spălătorii auto, băi și dușuri. Sună tentant și util pentru mediul înconjurător, dar cât este de sigur să consumi acest tip de apă? Poți să folosești apă de ploaie în locul apei îmbuteliate sau în locul celei de la robinet? 

Citește și: Cum să alegi cea mai potrivită pompă de apă dacă locuiești sau ai în plan să te muți la casă  

Cât de sigur este să bei apă de ploaie 

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), din SUA, sugerează că este bine să eviți să folosești apa de ploaie la gătit, la băut sau la spălatul pe dinți. CDC relatează că apa de ploaie nu este pură și, probabil, va transporta bacterii, paraziți și substanțe chimice. În plus, deoarece apa de ploaie este colectată de pe acoperiș, aceasta poate intra în contact cu multe substanțe nedorite, cum ar fi: fecale de păsări, murdărie, praf și germeni. 

image

Apa de ploaie colectată este acidă, cu un pH de aproximativ 5,0 - 5,5, însă poate fi și mai acidă dacă locuiești într-o zonă poluată. În comparație cu apa din surse curate, cercetările sugerează că apa de ploaie nu este semnificativ mai hidratantă sau mai benefică pentru sănătate. Din aceste motive, este mai sigur să eviți să bei apă de ploaie, iar CDC sugerează să bei apă filtrată, de la robinet sau apă îmbuteliată, din surse sigure. Dacă ai un sistem imunitar slăbit, trebuie să fii deosebit de atent cu privire la sursa de apă pe care o consumi!

Vezi și: De ce este bine să bei apă caldă și nu rece. Care sunt avantajele aduse organismului 

Pentru a reduce riscul de a te îmbolnăvi, este bine să folosești apa de ploaie doar la  udatul florilor sau la spălarea obiectelor pe care nu le utilizezi când gătești sau când mănânci.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg