Ce facem în vacanța de Paște? Destinații de suflet în România și prin apropiere
Sărbătoarea Învierii Domnului este momentul prielnic pentru puțină relaxare alături de cei dragi. Unde plecăm de-acasă, pentru a experimenta câteva zile minunate, care să ne încarce bateriile?
Fie că doriți să explorați liniștea spirituală a mănăstirilor pictate din nordul Moldovei, să vă lăsați fascinați de biodiversitatea vibrantă a Deltei Dunării, să respirați aerul proaspăt al Munților Apuseni sau să vă relaxați la SPA, în vacanța de Paște vă puteți bucura de toate aceste experiențe unice și să creați cele mai frumoase amintiri alături de cei dragi.
Pelerinaj la mănăstirile din nordul Moldovei
Niciunde nu trăiești mai intens momentul Învierii Domnului ca în tihna de la mănăstire! Iar nordul Moldovei, o regiune unde spiritualitatea e la ea acasă, mănăstirile ortodoxe sunt de o frumusețe rară, renumite în întreaga lume pentru frescele exterioare. Mănăstirile Voroneț, cunoscută drept „Capela Sixtină a Estului‟, Sucevița, cu frescele sale vibrante care ilustrează „Scara Virtuților‟, și Moldovița, cu picturile sale aurii, sunt doar câteva dintre comorile ce așteaptă să fie explorate. Ce alte activități poți face aici? Cei mici vor fi fascinați de atelierele de încondeiat ouăle, de vizita în satul Ciocănești sau de plimbările cu trăsura. Prețul pentru trei nopți, în funcție de unitatea de cazare, începe de la 1.500 de lei de persoană.
Vacanță printre lebede și pelicani
Dacă vrei să ai parte de o vacanță înconjurată de verdeață, aer curat și triluri de păsări, atunci alege Delta Dunării, paradisul iubitorii de natură și de fotografii. Acest ecosistem unic, inclus în patrimoniul UNESCO, este un labirint acvatic de râuri, canale și lacuri, fiind casa unei diversități uimitoare de faună și floră. Plimbările cu barca prin canalele înguste, observarea păsărilor rare, a cailor sălbatici și explorarea satelor pescărești sunt doar câteva dintre activitățile prin care te vei deconecta de la toate grijile zilnice. Iar după ce vei gusta borșul de pește și plăcinta dobrogeană, îți vei dori mereu să revii.
Prețul pentru trei nopți, în funcție de unitatea de cazare, începe de la 1.300 de lei de persoană.
Munții Apuseni, refugiu în inima munților
Peisaje de o rară frumusețe, trasee de drumeție accesibile tuturor nivelurilor de pregătire, peșteri și sate unde timpul pare să fi stat în loc. De toate acestea te vei bucura dacă alegi Munții Apuseni ca destinație pentru vacanța de Paște. Explorarea peșterii Scărișoara, a peșterii Poarta lui Ionele, plimbările prin Cheile Turzii sau o vizită la cascada Vălul Miresei sunt doar câteva dintre atracțiile care-i vor ține ocupați atât pe cei mici, cât și pe cei mari. Iar un picnic la iarbă verde, într-o poiană din munți, cu brânzeturi locale, ouă roșii, cozonac și pască poate fi cea mai bună masă pe care ai gustat-o vreodată.
Prețul pentru trei nopți, în funcție de unitatea de cazare, începe de la 900 de lei de persoană.
Relaxare la SPA
Dacă vrei să ai parte de cea mai relaxantă vacanță, în care să alungi stresul și oboseala, atunci poți da o fugă cu toată familia în stațiunea Constantin și Elena din Bulgaria. Cele șapte izvoare termale din stațiune sunt unice în Europa și te poți bucura de ele în orice anotimp. Pe lângă tratamentul balneoclimateric, vei avea parte de un tratament SPA sau împachetări cu nămol, care te vor ajuta să-ți încarci bateriile. După o masă copioasă cu fructe de mare și pește proaspăt, vei putea arde caloriile cu plimbări pe malul mării sau plimbări cu bicicleta.
Prețul pentru trei nopți, în funcție de unitatea de cazare, începe de la 1500 de lei de persoană.
Pelerinaj la mănăstirile fortificate din zona Brașovului
Dacă te atrage bogăția culturală și istorică a Transilvaniei, vizitează bisericile fortificate din zona Brașovului. Aceste monumente impresionante au o poveste fascinantă și sunt mărturii ale trecutului medieval al regiunii.
Biserica fortificată din Harman, situată la doar zece kilometri Est de Brașov, este menționată documentar încă din anul 1240. Turnul-clopotniță, înalt de 56 de metri, domină peisajul și găzduiește fresce cu teme iconografice importante, iar orga din interior este încă funcțională.
Biserica fortificată din Prejmer (foto) este construită de cavalerii teutoni în anul 1212 – interiorul cetății este de forma unui figure, cu încăperi pentru familiile din comunitate – fiind cea mai mare biserică fortificată din sud-estul Europei și cea mai bine conservată.
Biserica evanghelică fortificată din Codlea este cel mai vechi și important monument arhitectonic din localitate, situat în centrul istoric. Vizitarea acestui loc îți va dezvălui o parte din istoria medievală a regiunii.
foto - Shutterstock