Fără mahmureală după Revelion. Ce băuturi trebuie să refuzi la petrecerea de An Nou

Iată câteva trucuri care te ajută să te distrezi la maximum de Revelion fără să te trezești extrem de mahmur a doua zi!

image

Nu spune nimeni să stai fără să te distrezi în noaptea dintre ani. Și nici nu trebuie să refuzi să ciocnești cu prietenii un pahar de băutură de Revelion, de teamă să nu te trezești, pe 1 ianuarie, cu o mare durere de cap și senzația că întreaga încăpere se învârte cu tine. Nu. Poți bea câte un pahar cu cei dragi, însă fă-o cu cap!

Dieticianul și cercetătoarea Megan Rossi din Australia s-a gândit la câteve trucuri care să-ți permită „să te distrezi la maximum cu minim de durere post-Revelion”, dezvăluie expertul în Daily Mail.  

Astfel, dr. Meghan Rossi ne sfătuiește pe toți să evităm anumite băuturi care sunt un adevărat coșmar pentru toți petrecăreții. În plus, poți ține cont și de restul sfaturilor ei, pentru a te simți bine în noaptea dintre ani, fără să regreți a doua zi.

„Dacă microbii din intestinele tale sunt într-o stare bună, ei te vor proteja de efectul nedorit al alcoolului”, susține medicul pe Instagram. Astfel, pentru a-ți ajuta flora ta intestinală, trebuie să consumi înainte de orice petrecere și după ce s-a încheiat distracția preparate făcute din plante hrănitoare, cum ar fi fasolea grecească.

De asemenea, de mare ajutor e să eviți orice băutură cu bule, cum e șampania, pentru că te va face să te simți de parcă ai ajuns în Iad. „Cercetătorii de la Centrul de Cercetare Medicală le-au oferit voluntarilor șampanie cu bule și alta plată. Cei care au băut șampania acidulată s-au îmbătat mult mai repede”, susține specialista. Și asta pentru că bulele fac ca alcoolul să fie mai repede absorbit în sânge, lucru care împiedică ficatul să apuce să-l digere în timp util.

Așadar, e de preferat să rămânem la câte un pahar vin sau să ne limităm consumul de prosecco și șampanie. Un alt sfat e să-ți pui cuburi de gheață în băutură, apa rezultată încetinind absorbția alcoolului. Pentru ca impactul alcoolului consumat să fie redus, mănâncă cu o oră sau două înainte de a bea. Recomandat este orice conține mai multe proteine, pentru a te proteja de toxicitatea alcoolului.

Pare o nimica toată, însă e bine să te hidratezi înainte, în timp ce bei alcool și după ce ai încheiat petrecerea. Cel mai bine alternezi un pahar cu alcool cu altul de apă chioară. Dacă se întâmplă, totuși, să fii mahmur după o mare distracție cu prietenii, poți consuma, a doua zi, cu mare încredere o băutură cu electroliți, care conține săruri ca potasiul, ajutorul tău de bază atunci când organismul are nevoie să absoarbă lichide în timp ce te hidratezi.

Foto - Shutterstock



Recente

Chris Pine arată diferit  jpg
Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg