„Ploaia de sânge” din India, provocată de poluare sau de extratereștri?

Parcă era totul un film de groază, un coșmar în care toți vedeau roșu în fața ochilor și nimic nu putea împiedica imaginile terifiante. S-a întâmplat pe 25 iulie 2001, în Kerala, India, și a fost o zi pe care nimeni n-o poate uita.

image

Oamenii din orașul sus amintit au rămas mască! Nu mai văsuseră niciodată așa ceva! Imediat cu toții s-au gândit că poluarea din India ajunsese la cote îngrijorătoare de-a putut cauza așa ceva. Alții au mers atât de departe, încât au dat vina pe extraterești. Ce a putut cauza o ploaie roșie ca sângele?

Locuitorii din Malabar și-au adus aminte că au auzit un sunet tare, ca o explozie, urmat de o lumina strălucitoare, ca un fulger, după care a venit ploaia. Și picăturile erau roșii și nesfârșite. De fapt, apa acumulată era atât de culorată și de multă, încât orașul a fost afectat de inundații timp de două luni, susține Explorersweb.

Această ploaie inedită a colorat hainele oamenilor într-o tentă de roz și a ars frunzele copacilor. Oamenii de știință și întreaga populație rămăseseră perplecși. Ce anume cauza acea culoare a apei? S-au vehiculat tot felul de ipoteze. Una dintre ele ținea de faptul că ploaia s-a combinat cu nisipul din Arabia și de-aici culoarea ciudată a apei învolburate din Kerala.

Originea extraterestră  

Fizicianul Godfrey Louis, de la Universitatea de Șiință și Tehnologie, a analizat moste de ploaie și a ajuns la concluzia că nisipul n-are nicio legătură cu apa roșiatică. În schimb, a conchis că mostra lui era contaminată de o bacterie provenită de la o cometă, susține The Guardian.

Expertul Godfrey Louis a început să susțină ideea că ploaia roție din India era cauzată de o… vizită specială din experiorul planetei noastre. Teoria lui n-a trecut neobservată de alți oameni de știință. Astfel, microbiologul Milton Wainwright a testat și el apa roșiatică și a ajuns la aceeași concluzie – că nu nisipul a înroșit-o. Totuși, n-a găsit nimic care să confirme natura extraterestră a apei.  

image

Louis și-a publicat rezultatul testelor sale, dar nu într-o publicație științifică de avengură. El a susținut că zgomotul puternic și lumina orbitoare din Malabar au fost cauzate de un meteorit care a explodat și-a împrăștiat bacterii într-un nor de ploaie.

Fenomen natural?

Un articol din New Scientist, din 2006, a făcut publice mai multe teorii provenite de la experți. Una dintre ele a oferit cea mai plauzibilă explicație a ploii roșii - Rhodophyceae, niște alge roșii au cauzat culoarea roșiatică a apei! O altă posibilitate este că un abator din apropiere deversează resturile în apa locală sau că uleiul unei nave este ars și se transformă într-un nor poluator. Ipoteza preferată de presă a fost cea cu extratereștri, evident!

Ministrul Sănătății de-atunci a susținut că apa sângerie era cauzată de algele roșii. Vegetația locală e bogată și mostre din ploaie arătau că sporii prezenți erau din zonă. Deci ar fi un fenomen natural! Doar că toate acele concluzii emise de autoritățile indiene au lăsat câteva întrebări nerăspunse. Iar teoria lui Godfrey Louis a avut mai mare succes decât cea a ministrului Sănătății. În concluzie, isterul dăinuie și-n ziua de azi!

Foto - ShutterstockRecente

jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg