Invitație în lumea poveștilor. Opera Comică pentru Copii a pregătit pentru cei mici spectacole inedite

Pentru că micuții așteaptă cu nerăbdare data de 1 iunie, Opera Comică pentru Copii anunță noi surprize pentru cei mici, inclusiv pentru bebeluși. Iată care sunt noutățile! 

image

Opera Comică pentru Copii anunță lansarea primului spectacol din România adresat copiilor cu vârste între 0 și 3 ani, „Bubu și anotimpurile‟. Andreea Soare și Irina Furdui semnează regia, Vladimir Turturica scenografia și Damian Vlad coloana sonoră. Echipei realizatorilor i s-a alăturat și psihologul Gabriela Maalouf, în calitate de consultant.

„Ideea acestui spectacol a venit odată cu momentul în care am devenit mămică și am constatat nevoia copiilor de a experimenta, nevoia de a descoperi într-un mod frumos noul univers din care fac parte. Lumea spectacolului este instrumentul care ne permite să oferim celor mici o mulțime de stimuli senzoriali – vizuali, auditivi, tactili și chiar olfactivi. În momentul în care am întâlnit-o pe Irina Furdui – o mamă extraordinară și un artist desăvârșit – a fost suficient să ne privim în ochi, să zâmbim și să pornim la drum, având convingerea că vom reuși să oferim bebelușilor cele mai frumoase trăiri în cadrul primului spectacol dedicat în exclusivitate lor.‟, a declarat Andreea Soare, regizoarea spectacolului.

Prima creație de artă realizată special pentru bebeluși

Producția are la bază un scenariu fix, dar și un important element improvizatoric, ce va fi generat de interacțiunea cu copiii. Astfel, fiecare reprezentație va fi unică și interactivă, putând participa maximum 15 copii cu însoțitorii lor. Focusul educativ al proiectului este îndreptat către dezvoltarea emoțională a copilului și experiențe senzoriale (olfactive, kinestezice, auditive, vizuale), dar și ghidarea părinților către metode de monitorizare a dezvoltării psihologice și preferințelor pe care copiii le manifestă, nativ. 

image

„În spectacol avem două personaje, pe Bubu și pe Bibi. Bubu este o bilă simpatică și poznașă, iar Bibi este zâna naturii. Am ales să lucrăm cu mai multe distribuții, de aceea avem cinci artiști din mai multe sfere ale artelor scenice – canto, actorie, balet. Părinții și copiii vor fi ghidați de Bubu și Bibi în lumea aceasta magică și vor descoperi decorurile, efectele de lumini, texturi, forme, culori, efecte sonore speciale, precum și muzică anume adaptată pentru cei mici. Sunt povești frumoase care ne deschid o lume a emoțiilor, explicate pentru nivelul lor de înțelegere.‟, a declarat Irina Furdui, regizoarea spectacolului.

„,Bubu și Anotimpurile‟ este prima creație de artă realizată special pentru bebeluși și pentru interacțiunea dintre copii și părinți, pentru că participarea părinților în timpul spectacolului este absolut necesară, chiar obligatorie. Proiectul propune un tip de interacțiune culturală cu efect și în afara spațiului de spectacol, oferind ustensile noi pe care părinții le pot utiliza mai departe, în comunicarea cu copilul și introducerea lui treptată în lumea artistică.

„Comunicarea și relațiile dintre copii și părinți apar înainte de a rosti primul cuvânt. Prin acest spectacol, copiii vor înțelege intenția și importanța pe care părinții o dau vieții emoționale și vor fi mult mai deschiși în exprimarea trăirilor. Conceptul acestei producții îi ajută pe copii să fie deschiși către autocunoaștere și explorare. Faptul că își vor putea folosi toate simțurile în același timp le va dezvolta abilitatea de a crea relații sănătoase, începând cu propriul corp și propria persoană.‟, a declarat Gabriela Maalouf, psihologul consultant al proiectului.

„Sunetul Muzicii‟ se aude din nou pe scena OCC

,,Sunetul Muzicii’’, în regia lui Răzvan Mazilu, revine în perioada 28 mai-12 iunie pe scena Operei Comice pentru Copii din Bucureşti. Peste doar câteva zile, Opera Comică pentru Copii din Bucureşti sărbătoreşte 4 ani de la premiera musicalului creat de Răzvan Mazilu. Celebrul titlu se va juca din nou, începând cu 28 mai, în Sala Mare a OCC cu o distribuție din care fac parte atât artiștii consacrați ai teatrului, cât și copii care s-au remarcat deja în alte producții de musical de succes din repertoriul OCC.

image

De multe ori am fost întrebat în interviuri cum arată pentru mine fericirea. Am răspuns că fericirea ar fi să locuiesc într-un musical. Poate unul cu Fred Astaire și Ginger Rogers. Sau în <Mary Poppins>. Sau în <Sunetul muzicii>. În orice caz, un musical în care problemele și obstacolele dispar într-o clipă printr-un cântec sau în pași de dans. Un musical cu happy-end, cum sunt majoritatea. Musicalul ca promisiune a fericirii. Musicalul ca paradis iluzoriu. Poate utopic, poate posibil. Musicalul ca spectacol complex, total, copleșitor, emoționant, magic. Sunt fericit și recunoscător că am fost ales să montez acest mare titlu, <Sunetul muzicii>, care a făcut și face istorie. Am imaginat (împreună cu realizatoarea decorului, Sabina Spătariu, și cu artistul video Eranio Petrușka) un spectacol ca o lume a păpușilor, a bibelourilor de porțelan. O lume fragilă, vulnerabilă, așa cum e și lumea reală, cea în care trăim. O fragilitate, o sensibilitate aflate sub amenințarea Răului. În care Muzica și Iubirea - cum altfel? - înving și adună oamenii împreună, solidari. Sper ca puterea acestei povești minunate, puterea muzicii fredonate de generații întregi de copii și adulți, puterea spectacolului nostru creat cu sufletul să transforme întreaga experiență într-o pledoarie pentru speranță și umanitate.‟, a declarat Răzvan Mazilu, regizorul spectacolului.

Distribuția (în ordine alfabetică):

MARIA – Ana Bianca Popescu / Oana Șerban

MAICA STAREȚĂ – Andreea Iftimescu / Ionela Mani

CĂPITANUL GEORG VON TRAPP – Daniel Pascariu

MAX DETWEILER – Radu Ion / Valentino Tiron

ELSA SCHRAEDER – Raluca Oprea / Irina Sârbu

ROLF GRUBER – Lucian Ionescu / Andrei Mihalcea

LIESL – Maria Alexievici / Mădălina Constantinescu

FRIEDRICH – Tudor Enache / Matei Hotăranu / David Octavian Popa

LOUISA – Sara Ardeleanu / Charlize Maalouf / Maria Răducanu

KURT – Filip Alexandru Munteanu /Răzvan Obreja

BRIGITTA – Adelina Baicu / Alexandra Bârliba / Alexandra Giurcă

MARTA - Natalia Constantinescu / Alexandra Mihai

GRETL – Amalia Constantinescu / Iarina Popescu

SORA BERTHE – Călina Epuran / Ana Maria Ivan

SORA MARGARETTA – Andreea Achilov / Virginia Stamate

SORA SOPHIA – Daniela Cârstea / Laura Gabriela Oana

FRAU SCHMIDT – Otilia Panainte

FRANZ – Mihai Munteniță

HERR ZELLER – Rareș Lucaci

AMIRALUL VON SCHREIBER – Traian Măicănescu

CĂLUGĂRIȚELE - Andreea Achilov, Valeria Beliman, Oriana Bîrlădeanu, Diana Hurja, Monica Păun

Cu participarea Baletului Operei Comice pentru Copii (în ordine alfabetică):

Dragoș Andruță, Andy Ardeleanu, Alyn Arhire, Cristina Babalâc, Ana Badea, Teodora Badea, Sabina Chirilă, Elena Chiriță, Consuella Crăciun, Cristian Danu, Alexandru Ducan, Teodora Durac, Marius Dură, Federica Franceschini, Moe Fujiwara, Hirohito Ikeuchi, Yu Chin Liao, Delia Luca, Theodora Munteanu, Ayuko Natsumi, Diana Năstase, Andrei Nicolae, Giuseppe Paolicelli, Ionuț Picincu, Mihai Pricope, Maria Șerbănoiu, Ștefan Tănase, Cătălin Țîrcovnicu, Marco Vicente

Orchestra Operei Comice pentru Copii

Vioara I: Roxana Cioran, Anca Sinaci

Vioara II: Alina Horez, Eugen Ionescu

Violă: Ana Maria Nicolae

Violoncel: Alexandra Pascaru

Contrabas: Daniela Georgescu / Radu Petrovici

Flaut: Petra Hriban

Oboi: Cristina Dobrescu

Clarinet: Bogdan Mavroean

Fagot: Vlad Dănilă

Corn: Cosmin Vasilache

Trompetă: Bogdan Octavian / Cristian Stanciuc / Marius Suciu

Trombon: Cătălin Bucerzan, Liviu Filip

Percuție: Paul Luculescu

Pian: Abel Corban / Marius Groza

Super-producția implică o distribuție de zeci de artiști, cântăreți, actori și dansatori, decoruri impresionante și efecte de lumini pe măsură. Musicalul lui Richard Rodgers, cu libretul semnat de Oscar Hammerstein II, doi apreciați creatori de pe Broadway, a avut premiera absolută în anul 1959 și este inspirat de memoriile Mariei von Trapp, conducătoarea grupului Cântăreții Familiei Trapp. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

„Cor cu Dor de Rock‟ în premieră în weekend

Începând cu 21 mai, cel mai îndrăgit cor de copii care a concertat pe scena OCC revine cu un nou eveniment în Salonul Mozart, electrizantul „Cor cu Dor de Rock‟, spectacol care va aduce în fața publicului cele mai cunoscute balade rock, într-o interpretare inedită! Biletele la toate reprezentațiile sunt disponibile pe platforma bilete.ro.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg