Prin ce metode inedite se epilau femeile în urmă cu sute de ani

Îndepărtarea părului nedorit de pe corp este o acțiune indispensabilă din ritualul de îngrijire al doamnelor și domnișoarelor. Dar cum au început femeile să se epileze și la ce metode inedite au apelat? Află din rândurile de mai jos! 

image

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile și-au dorit să aibă pielea fină și atrăgătoare. În trecut, îndepărtarea părului nedorit nu era o acțiune care ținea doar de estetică, ci avea și diferite semnificații. 

Citește și: Ce trebuie să știi înainte de epilare. Sfaturi pentru a preveni probleme precum foliculita

De exemplu, femeile persane care se epilau, dovedeau că sunt mature și pregătite să se căsătorească, iar la începutul anilor 1900, îndepărtarea părului corporal reprezenta o modalitate de a te separa de clasa inferioară. 

Epilare cu scoici, cu ațe și cu pietre șlefuite

Dacă, în prezent, femeile pot apela la tehnici de epilare inovative, în perioada Egiptului antic, reprezentantele sexului frumos se epilau cu scoici și cu pietre șlefuite. În Orientul Mijlociu, precum și în Asia de Est și de Sud, femeile rulau ațe peste firele de păr nedorite, iar apoi le smulgeau. Doamnele din secolul XIV își îndepărtau inclusiv firele de păr de pe față, pentru a obține o formă „mai ovală”. 

Vezi și: Trucuri de efect pentru epilarea inghinală acasă. Adio durere!

Pentru a se bucura de rezultate durabile, doamnele erau dispuse să apeleze și la alte tehnici, (unele dintre ele riscante) precum: mixtură cu arsenic și var nestins sau comprese cu amoniac și oțet. 

Abia după ce s-a inventat primul aparat de ras, în 1760, îndepărtarea părului a devenit o acțiune mult mai ușoară. Deși aparatul a fost inițial dedicat bărbaților, tot mai multe femei au apelat la această procedură, mai ales că au început să apară diverse campanii de marketing care o promovau. 

Invenția costumului de baie, un moment important 

Un moment important a fost invenția costumului de baie, la sfârșitul anilor 1940, ceea ce a ambiționat și mai mult companiile să se concentreze pe promovarea epilării. 10 ani mai târziu, deja 98% dintre femeile americane, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, se epilau regulat pe picioare.

Popularitatea epilării a devenit și mai mare, când marile modele ale lumii, precum Naomi Campbell, au început să o promoveze.  

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

ten frumos jpg
Britney Spears  jpg
Courteney Cox si Matthew Perry  jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour  foto   Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii  Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit  jpg
Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg