Helen Mirren i-a trimis o scrisoare de avertisment Reginei. A primit răspuns?

Cel mai adesea, actorii trebuie să intre în pielea unui personaj fictiv și să fie cât mai convingători în tot acest timp. Tensiunea simțită de ei e cu atât mai mare cu cât rolul pe care-l interpretează are de-a face cu o persoană care există în realitate și este în viață.

image

Acest lucru i s-a întâmplat și actriței Helen Mirren, care avea să joace rolul unui personaj regal, iar acest lucru a determinat-o pe vedetă să îi transmită Reginei Elisabeta a II-a un avertisment.  

Dacă știm ceva despre familia regală britanică este că ține mult la discreție. Și, atunci când cineva plănuiește să facă un film despre viața lor și să expună detalii din viața lor privată, nu e deloc apreciat de membrii monarhiei britanice. Mirren a știut acest lucru și-atunci a ales să-i transmită un avertisment. Când ești Dame, titulatură de care se bucură actrița, poți face acest lucru, se pare!

Când Helen Mirren a jucat-o pe Regina Elisabeta a II-a în filmul „The Queen”, în 2006, era prima peliculă de acest fel. Și, cum era de așteptat, vedeta avea mari emoții legate de rolul pe care-l avea de interpretat.

Premieră înfricoșătoare

„La acea vreme, nu se mai întâmplase una ca asta, nimeni altcineva n-o mai interpretase pe Regină”, a dezvăluit actrița în The Hollywood Reporter. „Aveam mari emoții, pentru că nu știam cum va primi publicul interpretarea mea. Nu mai zic de monarhia britanică…”, a ținut aceasta să adauge.

Așadar, Helen și-a luat inima în dinți și i-a scris o scrisoare Reginei, pentru a o ține la curent cu tot ce se întâmpla cu producția respectivă. Până la urmă, Mirren a considerat că doar părerea Majestății Sale conta, având în vedere că actrița e și ea britanică.

„Mi-am dat seama că investigam o parte extrem de dureroasă din viața Reginei, așa că i-am scris despre asta…”, a început să povestească Helen. „I-am spus: «Facem acest film. Investigăm o perioadă foarte dificilă din viața dumneveastră. Sper că nu e prea dureros pentru domnia voastră!» Nu mai știu exact cuvintele folosite, însă cam asta a fost ideea. Dar, pur și simplu, mi-am dat seama, în timpul pregătirii pentru rol, că o respectam tot mai mult pe Regină și voiam să-i spun și Majestății Sale asta...”.

Se pare că Mirren n-a primit niciodată un răspuns la scrisoarea ei din partea Reginei Marii Britanii, ci doar de la secretarul ei. Însă actrița s-a dovedit a fi extrem de ușurată că a reușit să trimită acea scrisoare. În plus, a primit ceva chiar mai bun decât un răspuns la scrisoare. Helen a primit un Oscar pentru prestația ei din „The Queen”.

Recompensa muncii ei

Atunci când a câștigat statueta de aur pentru rolul jucat, Mirren a pomenit-o pe Regina Elisabeta a II-a în discursul ei de pe scenă: „A traversat multe, extrem de multe furtuni, iar eu îi admir curajul și perseverența avute... Dacă ea n-ar fi existat, nici eu n-aș fi stat acum aici. Doamnelor și domnilor, v-o prezint pe Regina Marii Britanii!”.

În 2003, Helen a fost denumită „Dame Commander” al Ordinului Imperiului Britanic. Titulatura regală este a doua cea mai importantă din Marea Britanie și îi este oferită unei persoane cu realizări onorante în serviciul public, ne informează Forces War Records.

Foto - Shutterstock