Amal Clooney, nu doar doamna lui George, ci avocata lumii întregi

Cotată drept unul dintre avocații de top din Marea Britanie în drepturile internaționale ale omului și drept penal internațional și numită Femeia Anului de revista Time în 2022, Amal Clooney este în același timp soție și mamă dedicată.

image

Nu ți-e greu să ți-o închipui studiind cu atenție mii de pagini de documente, căutând detalii și inițiind strategii. Clienții doamnei Clooney – cu precădere victime ale abuzurilor și sclaviei sexuale și jurnaliști agresați – spun că empatia și curajul care o caracterizează sunt la fel de puternice precum cunoștințele ei despre legi.

Citește și Cum arată copiii lui George Clooney. A apărut prima imagine cu gemenii lui Amal

Născută în Beirut, Liban, pe 3 februarie 1978, Amal Alamuddin Clooney s-a mutat împreună cu părinții în Anglia la vârsta de doi ani, fugind din calea războiului civil din țara lor natală. Și-a făcut studiile universitare la Colegiul St Hugh's din Oxford și pe cele masterale la Facultatea de Drept a Universității din New York, obținând apoi permisiunea de a practica avocatura în SUA, Anglia și Țara Galilor.

O minte sclipitoare, pasionată de o meserie dificilă

De-a lungul timpului a lucrat la o multinațională de avocatură în New York, la Haga, ca asistent de procuror la Tribunalul Special al ONU pentru Liban, apoi la o cameră de avocatură care se ocupa de drept penal, drepturile omului și libertăți civile. În prezent, este consilier special al procurorului Curții Penale Internaționale pentru Darfur.

Vezi și George Clooney, convins că avea să moară în accidentul de motocicletă din 2018. Şocul pe care l-a avut în acea zi

Despre Amal se spune că își cunoaște extrem de bine meseria și că are o minte sclipitoare pusă în slujba rezolvării spețelor dificile, de importanță internațională reală. Ea însăși recunoaște că preia cazuri care o pasionează, ale unor clienți în care crede, și face tot ce poate pentru a-i pedepsi pe aceia care i-au abuzat. De exemplu, într-unul dintre aceste cazuri a reușit în premieră condamnarea pentru genocid a unui luptător ISIS. „Te lupți cu niște oameni a căror putere și existență depinde de abuzurile pe care le comit, așa că nu vor renunța cu ușurință, deci nici noi nu trebuie să renunțăm la lupta noastră‟, declara Amal într-un interviu pentru publicația Time.

image

Avocată aprigă în slujba femeilor și minorităților...

A ales să apere în principal femei și jurnaliști acuzați pe nedrept sau închiși, pentru că, în calitate de avocat, a simțit că poate lupta pentru valorile democrației și pentru drepturile omului și că poate să facă ceva bun „într-o lume în care vinovații sunt liberi, iar inocenții sunt întemnițați‟. Amal încearcă să se afle peste tot în lume în acele săli de judecată „în care jurnaliștii, apărătorii democrației, femeile și minoritățile sunt vizate pe nedrept prin intermediul instanțelor‟.

Te poate interesa și George Clooney a renunţat la frizer acum 25 de ani. Cum reuşeşte să-şi facă singur o tunsoare fără cusur

Împreună cu soțul ei, actorul George Clooney, Amal a pus bazele unei fundații care apără drepturile femeilor și ale minorităților sexuale, trăgând la răspundere autorii infracțiunilor internaționale și ajutând supraviețuitorii atrocităților. De altfel, George mărturisește că, și atunci când merg în vacanțe și o scapă din ochi o vreme, o găsește pe Amal vorbind cu câte o femeie care are nevoie de ajutor în instanță.

...cu o viață de familie plină de recompense

Deși lui Amal nu-i place să vorbească prea mult despre ea și căsnicia cu celebrul său soț, a declarat că George este iubirea vieții ei și un partener pe care poate conta, iar faptul că este mamă pentru gemenii lor o face să simtă că și-a găsit echilibrul. O frumusețe elegantă și discretă, pe Amal nu a deranjat-o faptul că, după căsătorie, a fost pusă în lumina reflectoarelor, ci a încercat de fiecare dată să devieze atenția pe care a primit-o din partea presei asupra lucrurilor cu adevărat importante.

Cu o carieră înfloritoare, pusă în slujba dreptății, și cu o viață personală de vis, Amal îi sfătuiește pe tinerii de pretutindeni să muncească pentru ceea ce își doresc și să aibă curaj, chiar dacă sunt deschizători de drumuri și au îndoieli, pentru că „singurul lucru pe care îl regreți este că nu ai încercat‟.

@Profimedia, Getty



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg