Care a fost prima replică rostită vreodată într-un film

La cât de evoluate sunt filmele acum la Hollywood și ce tehnologie avansată se folosește pentru producțiile care cuceresc o planetă întreagă, e greu de imaginat cum erau vremurile în care existau doar pelicule mute.

image

S-a făcut un progres fantastic să se potrivească sunetul și dialogul cu imaginea în anii ’20 la primele filme vorbite, ne informează Film Site. La acea vreme, asemenea sincronizare a fost cea mai mare descoperire și evoluție a producțiilor hollywoodiene de până atunci.

Privind în urmă, sincronizarea sunetului cu imaginea în filme a fost un proces de durată. La finalul anilor ’20, a fost pentru prima dată când dialogul a fost prezent într-un film de lungă durată de la Hollywood. Experimentările cu tehnologia care face posibil acest lucru începuseră, însă, de ceva vreme.   

Așa cum susține agenția de casting Central Casting, una dintre cele mai mari de la Hollywood, au existat progrese remarcabile făcute cu câțiva ani înainte de 1927. Acele filme au fost, din păcate, pierdute.

Primul film vorbit

Primul film cu coloană sonoră sincronizată pe imagini și efecte de sunet a fost „Don Juan”, din 1926, cu Douglas Fairbanks. Acea peliculă a foslosit tehnologia revoluționară Vitaphone, susține Universitatea Florida.

„Don Juan” n-a avut dialog, însă alte producții de la acea vreme au avut. Un scurt metraj, de numai 4 minute, este disponibil și-n ziua de azi, poate fi urmărit pe YouTube și-l are în prim plan pe președintele Motion Picture Producers and Distributors of America și fondatorul Central Casting, Will Hays.

Altă încercare de-a cupla sunetul cu imaginea a fost realizată în filmul „The Jazz Singer”, din 1927, iar primul actorul care și-a auzit vocea într-un film a fost Al Jolson. Folosind noua tehnologie, care potrivea muzica și efectele de sunet în „Don Juan”, a fost un succes real în cinematografe. Toată lumea se înghesuia să-l audă pe Jolson spunând primele replici auzite într-un film de lung metraj, e de părere The Guardian.

Care au fost primele cuvinte rostite într-un film cu sonor?

Te poate interesa și Cine a moştenit averea colosală a lui Walt Disney? Judecătorul care s-a ocupat de caz, acuzat de corupţie

Replică istorică

Ei bine, au fost cât se poate de revelante – „Stați puțin… n-ați auzit nimic până acum”, iar această replică intrată deja în istorie poate fi ascultată pe YouTube în prezent. Din momentul în care buzele lui Al s-au mișcat în concordanță cu cuvintele rostite de el, s-a încheiat era filmelor mute și-a început un nou capitol în producțiile de la Hollywood.

Vezi și Arta comunicării nonverbale, limbaj „vorbit‟ la perfecţie de Charlie Chaplin

Primul film în care tot dialogul a fost sincronizat cu imaginea a venit un an mai târziu și s-a numit „Lights of New York”, produs de Warner Brothers cu tehonogia Vitaphone, evident.

Foto - ShutterstockRecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg