Cât de des ar trebui să ne spălăm părul

1 79221 original jpg jpeg

Părerile sunt împărţite când vine vorba de cât de des ar trebui să ne spălăm pe cap. Zilnic, o dată la două-trei zile sau doar o dată pe săptămână. Şi totuşi, care este cea mai bună variantă?

Individualitate şi personalizare

Fiecare dintre noi are propriile reguli de îngrijire a părului. Aşa că, nu este de mirare că există atât de multe păreri în privinţa unui obicei în aparenţă banal. Ei bine, se pare că nu există o regulă general şi bine stabilită, valabilă pentru toată lumea. Deşi este bine să-i oferi părului o pauză de la şamponarea zilnică, dacă sari de prea multe ori peste spălat îi poţi face părului mai mult rău decât bine.

Care este recomandarea hairstylistului?

“Trebuie să uităm de mitul spălatului o dată pe săptămână cum ne-a învăţat bunica şi să fim realişti. Părul  trebuie spălat exact când se murdăreşte şi când excesul de sebum îşi facae apariţia la rădăcină. Că este în fiecare zi sau o dată la două-trei zile, depinde de la caz la caz ”, este de părere Bogdan Mirică, hairstylist Londa Professional.

Un alt element pe care nu trebuie să îl pierzi din vedere? Produse specific formulate pentru tipul tău de păr sunt un factor-cheie! Pentru un păr plin de vitalitate şi volum este important să alegi produsele de îngrijire care răspund nevoilor tipului tău de păr.

“Ca şi îngrijire acasă, recomand produsele profesionale care să meargă mână în mână cu o nevoie specifică. De exemplu, dacă ţi se îngraşă repede scalpul, trebuie să foloseşti un şampon care să-l cureţe bine. Dacă ai un păr uscat,  recomand o gamă de hidratare. De asemenea, părul lipsit de volum şi fin are nevoie de o îngrijire personalizată. Produsele pe baza de ulei şi silicon încarcă părul şi îl fac să arate mai subţire,” spune Bogdan Mirică.

Părul trebuie spălat regulat, însă nu în fiecare zi, pentru că spălarea zilnică înseamnă şi distrugerea uleiurilor naturale ale pielii şi distrugerea firului de păr. Ideal este să îţi speli părul de 2-3 ori pe săptămână.

Şampon în exces?

Dacă îţi speli părul des, încearcă să nu foloseşti prea mult şampon, pentru că, în timp, acesta poate afecta capilarele firului de păr. În plus, optează pentru un şampon mai bland, pe bază de  ingrediente naturale, fără sulfaţi şi parabeni.

Credit foto: www.freepik.comRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg