Ce reguli stricte trebuie să respecte copiii lui Elon Musk!

Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, este cu siguranță unic în mai multe aspecte ale vieţii sale. Această unicitate se aplică și stilului parental şi a regulilor pe care le impune copiilor săi.

elon musk jpg

Cu o familie numeroasă, cu nouă copii, Musk trebuie să impună reguli stricte. Pe cinci dintre copii îi are cu fosta soţie, autoarea canadiană Justine Wilson: o pereche de gemeni, pe Griffin și Xavier, în vârstă de 18 ani, și o altă pereche de tripleți, pe Kai, Saxon, și Damian, în vârstă de 16 ani. În anul 2002, cuplul a pierdut un prim fiu la vârsta de numai 10 săptămâni. Alţi doi copii ai săi au fost născuţi de cântăreaţa canadiană Grimes (Claire Elise Boucher) în anii 2020 şi 2021. Este vorba despre un fiu, X AE A-XII, și o fiică, Exa Dark Sideræl.

Recent, presa a dezvăluit că, în anul 2021, ar mai fi avut gemeni cu directoarea de operaţiuni şi proiecte speciale la Neuralink (companie de neurotehnologie a lui Elon Musk), Shivon Zilis. La doar câteva săptămâni de la naşterea celui de-al doilea copil al multimiliardarului cu Grimes, Musk şi Zilis au înaintat unui tribunal din Texas, SUA, o cerere pentru schimbarea numelor celor doi copii pentru a primi numele tatălui lor, alături de cel al mamei.

Copiii unuia dintre cei mai bogați și cunoscuţi oameni din lume trebuie să respecte un set de reguli care provin în primul rând chiar de la însuși tatăl lor. Deși Elon Musk spune că ocupă un loc secundar în ceea ce privește educația parentală până când ei devin mai mari, este posibil să fi încălcat această regulă în cazul fiului cel mai mic, X AE A-XII, pe care nu-l mai ţine departe de ochii lumii, din contră.

Li se cere să citească mai mult decât joacă jocuri video

Pasiunea din copilărie pentru jocurile video l-a ajutat pe Elon Musk să o dezvolte pe aceea pentru programare, care i-a servit atât de bine în cariera sa. Copiii i-au urmat exemplul ca jucători pasionați de jocuri video, dar Musk are o regulă foarte strictă în ceea ce privește timpul de joacă. Multimiliardarul a spus că ei trebuie să-şi petreacă de două ori mai mult timp citind decât jucându-se jocuri video. Este metoda lui de a preveni apariţia dependenţei de ecrane.

Vezi şi: La ce vârstă a inventat Elon Musk primul joc video şi în ce a investit banii. Ciocolata, muza lui în afaceri

Pe de altă parte, Musk nu s-a ferit să declare într-un interviu despre copiii lui că au învățat mai mult de pe internet decât de oriunde altundeva: „Copiii mei au fost educați în mare parte de YouTube și Reddit. Bănuiesc că au fost și lecții, dar, judecând după timpul petrecut online, părea că cea mai mare parte a educației lor provine de fapt din online”.

A ţinut să critice educația tradițională. A spus că facultatea reprezintă doar „teme enervante” motiv pentru care nici nu le cere angajaților săi de la Tesla să aibă o diplomă de facultate. „Colegiile sunt practic pentru distracție și pentru a demonstra că poți să-ți faci treburile, dar nu sunt pentru a învăța”, a spus Musk la Conferința Satellite din anul 2020.

3 elon musk 3 png png

Trebuie să înfrunte greutăți pentru a avea succes

Musk s-a confruntat cu o mulțime de provocări în copilărie și la maturitate deopotrivă. A suportat bullying-ul la școală până la 15 ani. La doar 17 ani, s-a mutat din țara natală, Africa de Sud, în Canada, fără a avea sprijinul părinților. Acum, este de părere că toate dificultăţile pe care le-a înfruntat l-au ajutat să aibă succesele din prezent. Prin urmare, crede că și copiii lui trebuie să se confrunte cu greutățile vieţii pentru a reuşi. „Am avut o educație teribilă”, a spus Musk la o ceremonie de premiere din 2011.  

Vezi şi: Elon Musk şi-a pus viaţa în pericol în tinereţe. „Dacă stăteai acolo mai mult de 30 de minute, puteai să mori‟

Sunt pregătiți să călătorească mult

Copiii lui Elon Musk, mai precis fiii săi mai mari, trebuie să fie mereu pregătiţi să plece în altă ţară cu tatăl lor pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp.

„Dacă am de făcut o călătorie pentru Tesla în China, de exemplu, voi lua copiii cu mine și vom merge să vedem Marele Zid sau luăm trenul de la Beijing la Xian și-i vedem pe celebri războinici de teracotă”, a explicat Musk.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg