Cine este Elizabeth Eaton? Doamna în verde este cea mai iubită femeie din New York

Nu numai că se numeşte Sweetheart, dar chiar este îndrăgită de oricine ajunge s-o cunoască. Elizabeth Eaton este doamna în verde care înseninează zilele americanilor din Brooklyn.

image

Pe numele ei real Elizabeth Eaton, doamna în verde a devenit  un simbol al cartierului newyorkez Brooklyn datorită faptului că obişnuieşte să se îmbrace în întregime în verde deschis, îndeosebi în salopete care emană un aer de elf tuturor celor care o întâlnesc.

Născută într-un mic oraș minier din Noua Scoție, o provincie canadiană, Elizabeth a fost crescută de bunicii ei, care au învățat-o să picteze și să facă îmbrăcăminte. După ce a studiat arta sub îndrumarea pictorului canadian Alex Colville, s-a mutat în New York în anii `60 pentru a lucra în industria confecțiilor și a încerca să se impună ca artistă. De-a lungul vremii, a realizat imprimeuri pictate manual pentru designeri de top, Liz Claiborne, Calvin Klein, Ralph Lauren. Şi-a creat şi propria companie de design, Sweet Pea Design Studio, începând din anul 1987, și a vândut țesături din colecția ei.

De ce a ales să se înconjoare de tot ce este verde?

A devenit pasionată de tot ce avea culoarea verde de la începutul anilor 2000, a spus ea pentru  „The New York Times‟ în anul 2015. A descoperit că verdele în care se îmbracă îi amintește de pășunile de acasă. Nu numai garderoba ei, ci și părul ei sunt în întregime verzi. La fel sunt şi decoraţiunile din casă.

Ani de zile, i-a plăcut să poarte rochii de epocă și pălării create de ea, apoi a început să caute ținute în culori unice. A trecut prin mai multe culori înainte de a se stabili la verde deschis. „Am devenit verde. Nu pot purta nicio altă culoare. Poate că a fost pentru că am crescut în Noua Scoție și, după ce m-am mutat la New York, mi-a fost dor să am verde în jurul meu. Nu am plănuit niciodată să se întâmple așa ceva. Nu este o obsesie. S-a întâmplat în mod natural”, a spus ea pentru Nytimes.com.

image

Totul este verde în jurul ei. Până și lenjeria și pijamalele ei sunt verzi. Are şi o grădină care devine bogată vara. Se poate lăuda cu smochini, roșii, vinete şi tot soiul de flori şi ierburi. „Mă ajută și pe mine să trec peste vremurile grele”, a spus doamna Sweetheart, care s-a confruntat cu două operaţii şi decesele unor oameni dragi.

Vezi şi: Dieta excentricei Iris Apfel la 100 de ani. De ce alege rame imense pentru ochelarii ei?

„Oamenii mă fac fericită”

În urmă cu 56 de ani, s-a căsătorit tot cu un artist, Robert Rosenthal. S-au cunoscut în 1965, după ce le-a făcut cunoştinţă un prieten comun. S-au căsătorit în anul 1967 și s-au mutat în casa lor actuală în jurul anului 1980. Locuiesc alături de fiul lor Sam Eaton, un mentalist și magician, soția lui şi câinele Gigi.

image

Soţul ei a remarcat că tranziția ei spre culoarea verde a fost graduală. A început cu accente verzi, cu ojă verde şi vopsirea în verde a unor şuviţe de păr.

Te-ar mai putea interesa: Femeia care a înființat cea mai veche bibliotecă din lume. Ea a inventat diplomele universitare!

Transformarea a devenit definitivă când și-a vopsit tot părul în nuanța fascinantă pe care o are azi. Au urmat hainele, machiajul şi diverse obiecte din casă. După ce a devenit o legendă locală, nici măcar nu mai avea nevoie să cumpere ceva verde.

image

Necunoscuţii sau vecinii au început să-i ofere obiecte verzi. „Copiii îmi aduc mereu lucruri verzi și-mi lasă scrisori în cutia poștală. Uneori nici nu pot citi scrisul de mână, dar mă face atât de fericită. Oamenii mă fac fericită. Când cineva se apropie de mine pe stradă, îl îmbrățișez și spun ceva frumos. Este tot ceea ce caut. Și este tot ce găsesc. Chiar îţi schimbă viaţa să nu fii închis”, a spus ea pentru Mypositiveoutlooks.com.

FOTO: Instagram/greenladyofbrooklynRecente

Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg