VIDEO Cine este Elizabeth Eaton? Doamna în verde este cea mai iubită femeie din New York

Nu numai că se numeşte Sweetheart, dar chiar este îndrăgită de oricine ajunge s-o cunoască. Elizabeth Eaton este doamna în verde care înseninează zilele americanilor din Brooklyn.

image

Pe numele ei real Elizabeth Eaton, doamna în verde a devenit  un simbol al cartierului newyorkez Brooklyn datorită faptului că obişnuieşte să se îmbrace în întregime în verde deschis, îndeosebi în salopete care emană un aer de elf tuturor celor care o întâlnesc.

Născută într-un mic oraș minier din Noua Scoție, o provincie canadiană, Elizabeth a fost crescută de bunicii ei, care au învățat-o să picteze și să facă îmbrăcăminte. După ce a studiat arta sub îndrumarea pictorului canadian Alex Colville, s-a mutat în New York în anii `60 pentru a lucra în industria confecțiilor și a încerca să se impună ca artistă. De-a lungul vremii, a realizat imprimeuri pictate manual pentru designeri de top, Liz Claiborne, Calvin Klein, Ralph Lauren. Şi-a creat şi propria companie de design, Sweet Pea Design Studio, începând din anul 1987, și a vândut țesături din colecția ei.

De ce a ales să se înconjoare de tot ce este verde?

A devenit pasionată de tot ce avea culoarea verde de la începutul anilor 2000, a spus ea pentru  „The New York Times‟ în anul 2015. A descoperit că verdele în care se îmbracă îi amintește de pășunile de acasă. Nu numai garderoba ei, ci și părul ei sunt în întregime verzi. La fel sunt şi decoraţiunile din casă.

Ani de zile, i-a plăcut să poarte rochii de epocă și pălării create de ea, apoi a început să caute ținute în culori unice. A trecut prin mai multe culori înainte de a se stabili la verde deschis. „Am devenit verde. Nu pot purta nicio altă culoare. Poate că a fost pentru că am crescut în Noua Scoție și, după ce m-am mutat la New York, mi-a fost dor să am verde în jurul meu. Nu am plănuit niciodată să se întâmple așa ceva. Nu este o obsesie. S-a întâmplat în mod natural”, a spus ea pentru Nytimes.com.

image

Totul este verde în jurul ei. Până și lenjeria și pijamalele ei sunt verzi. Are şi o grădină care devine bogată vara. Se poate lăuda cu smochini, roșii, vinete şi tot soiul de flori şi ierburi. „Mă ajută și pe mine să trec peste vremurile grele”, a spus doamna Sweetheart, care s-a confruntat cu două operaţii şi decesele unor oameni dragi.

Vezi şi: Dieta excentricei Iris Apfel la 100 de ani. De ce alege rame imense pentru ochelarii ei?

„Oamenii mă fac fericită”

În urmă cu 56 de ani, s-a căsătorit tot cu un artist, Robert Rosenthal. S-au cunoscut în 1965, după ce le-a făcut cunoştinţă un prieten comun. S-au căsătorit în anul 1967 și s-au mutat în casa lor actuală în jurul anului 1980. Locuiesc alături de fiul lor Sam Eaton, un mentalist și magician, soția lui şi câinele Gigi.

image

Soţul ei a remarcat că tranziția ei spre culoarea verde a fost graduală. A început cu accente verzi, cu ojă verde şi vopsirea în verde a unor şuviţe de păr.

Te-ar mai putea interesa: Femeia care a înființat cea mai veche bibliotecă din lume. Ea a inventat diplomele universitare!

Transformarea a devenit definitivă când și-a vopsit tot părul în nuanța fascinantă pe care o are azi. Au urmat hainele, machiajul şi diverse obiecte din casă. După ce a devenit o legendă locală, nici măcar nu mai avea nevoie să cumpere ceva verde.

image

Necunoscuţii sau vecinii au început să-i ofere obiecte verzi. „Copiii îmi aduc mereu lucruri verzi și-mi lasă scrisori în cutia poștală. Uneori nici nu pot citi scrisul de mână, dar mă face atât de fericită. Oamenii mă fac fericită. Când cineva se apropie de mine pe stradă, îl îmbrățișez și spun ceva frumos. Este tot ceea ce caut. Și este tot ce găsesc. Chiar îţi schimbă viaţa să nu fii închis”, a spus ea pentru Mypositiveoutlooks.com.

FOTO: Instagram/greenladyofbrooklynRecente

Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg
Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg