Hilary Swank, însărcinată cu gemeni la 48 de ani. Ce riscuri implică sarcina la vârste înaintate?

Dubla laureată a premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă în filmele „Boy’s Don’t Cry‟ (1999) şi „Million Dollar Baby‟ (2004), actriţa Hilary Swank este însărcinată cu gemeni la vârsta de 48 de ani.

image

Şi-a dorit enorm să aibă propriii copii, dar abia la această vârstă înaintată a reuşit, iar sarcina actriţei implică unele riscuri, cu atât mai mult cu cât este gemelară.

Mamele mai în vârstă au un risc mai mare de complicații, inclusiv diabet gestațional, hipertensiune arterială și preeclampsie. De asemenea, sunt mai predispuse la avort spontan şi naştere prematură. Cu toate acestea, o mamă mai în vârstă, aşa cum este şi Hilary Swank, pot naşte gemeni cu o monitorizare atentă din partea unui medic specialist.

Actriţa a apelat la medicul Thomas Ruiz, ginecolog la un centru medical din California. Iată ce a declarat acesta despre sarcina ei: „Atâta timp cât pacienta înțelege complicațiile și riscurile înainte de sarcină și este dispusă să accepte totul, poate avea copii şi la 48 de ani. Este doar mai multă muncă pentru mamă‟.

Sarcinile la persoanele în vârstă au nevoie de o monitorizare atentă

La fel ca toate viitoarele mămici mai în vârstă, actriţa Hilary Swank va merge mai des la ginecolog şi la un perinatolog, un medic specializat în evaluarea şi tratarea sarcinilor cu risc ridicat şi al anomaliilor fetale.

Vezi și: Poţi să rămâi însărcinată când eşti însărcinată? Pentru 10 femei, răspunsul a fost "da"

Medicul perinatolog este recomandat de ginecolog după a 28-a săptămână de sarcină pentru a feri gravida de complicaţii. Actriţa, întocmai ca alte mame mai în vârstă sau cu sarcină multiplă, va avea întâlniri mai frecvente cu specialiştii care îi vor urmări atent parcursul până la naştere. Va fi nevoie să se prezinte la ecografii la fiecare trei-patru săptămâni pentru a preveni orice complicaţie care poate apărea.

În general, viitoarelor mămici aflate într-o situaţie asemănătoare vedetei le sunt monitorizate nivelurile de lichide, lungimea colului uterin şi, la nevoie, le este recomandat repaus la pat în al treilea trimestru pentru a preveni naşterea prematură.

Şansele de a rămâne însărcinată natural scad odată cu avansarea în vârstă

Probabilitatea ca o femeie de 48 de ani să rămână însărcinată pe cale naturală este de numai 5%, potrivit medicului ginecolog american Kecia Gaither citat de Insider.com.

Citește și: Ce riscuri implică sarcina la peste 35 de ani

Afirmaţia este susţinută de medicul actriţei Hilary Swank: „Probabilitatea unei sarcini sănătoase este mult mai mică, deoarece anomaliile genetice ale fătului cresc pe măsură ce mama îmbătrânește. De exemplu, până la vârsta de 45 de ani, o persoană însărcinată are șansele de a concepe un făt cu sindrom Down sunt de una din trei. Deoarece anomaliile genetice ale fătului cresc riscul de avort spontan, mamele mai în vârstă sunt mai predispuse să avorteze. Interesant este că șansele de a concepe gemeni în mod natural cresc odată cu vârsta‟.

Medicul actriţei devine din ce în ce mai obișnuit ca vârsta femeilor care încearcă să rămână însărcinate să fie tot mai avansată. „Putem trece prin asta în siguranță, cu un management și îngrijire adecvate, atâta timp cât mama înțelege că va fi o sarcină mai grea decât atunci când avea 28 de ani”, a explicat medicul Thomas Ruiz.

FOTO: ShutterstockRecente

jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg