Încoronarea Regelui Charles și a Camillei Parker: ce recorduri se vor stabili pe 6 mai

Regele Charles al III-lea și soția sa, Camilla Parker, Regina Consoartă, vor fi încoronați simultan pe data de 6 mai 2023, la Westminster Abbey (Londra, Anglia). Evenimentul va fi unul special, deoarece ambii vor stabili câteva recorduri. Cu ce ne va surprinde cuplul regal? 

image

Încoronarea Regelui Charles al III-lea (74 de ani) și a Camillei Parker (75 de ani) va avea loc la opt luni de la decesul Reginei Elisabeta a II-a, care s-a stins pe data de 8 septembrie 2022. Evenimentul va fi unul special, însă nu la fel de extravagant, așa cum a avut parte Regina Elisabeta, în anul 1953, iar asta din cauza condițiilor economice impuse. Încoronarea va oficializa poziția superioară pe care monarhul o are în Biserica Angliei și va marca transferul titlului său. 

Citește și: Prințesa Anne, despre Camilla Parker, noua regină consoartă: „Nu va fi niciodată o regină adevărată‟ 

Evenimentul va fi unul unic pentru Marea Britanie, deoarece cuplul regal va stabili câteva recorduri. Ce se va întâmpla pe data de 6 mai 2023? 

Ce se va întâmpla la încoronarea Regelui Charles și a Camillei Parker 

Domnia Regelui Charles al III-a și a soției sale, Camilla Parker, va fi una specială încă din prima zi de la încoronare. Asta pentru că ei vor fi cei mai vârstnici regi din toată istoria Regatului Unit care vor fi încoronați - la 74 și 75 de ani.

De asemenea, evenimentul va fi unul aparte și pentru că Regele Charles al III-lea și Camilla Parker vor fi încoronați împreună, iar asta se va întâmpla la 86 de ani distanță de când mama reginei Elisabeta a fost încoronată alături de soțul ei, regele George al VI-lea, în anul 1937. 

Citește și: Va fi Regele Charles la fel de popular ca Regina Elisabeta a II-a? Opinia specialistului 

Regele Charles, primul rege „divorțat‟ al Angliei 

Încoronarea lui Charles pe data de 6 mai 2023 o să marcheze și data când el o să devină primul rege din istoria Regatului Unit care a putut să divorțeze, scrie „People‟. Ne amintim că după divorțul de Prințesa Diana, Regina Elisabeta a II-a a dat permisiunea ca fiul ei să se căsătorească cu Camilla Parker, care la rândul ei divorțase de primul soț.

Prin urmare, acordul suveranei a însemnat în mod oficial acceptarea de către familia egală a Camillei. De asemenea, acceptul a fost văzut ca o strategie a Reginei pentru ca fiul său, Charles, să devină Rege, deoarece el era primul în linia pentru coroană și primul moștenitor de sex masculin.

Sursă foto: Pinterest  Recente

Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg