Va fi Regele Charles la fel de popular ca Regina Elisabeta a II-a? Opinia specialistului

Regina Elisabeta a II-a a fost respectată, admirată și iubită de oamenii din Regatul Unit și nu numai. Va reuși urmașul său, regele Charles, să fie la fel de popular ca ea? 

image

După moartea reginei Elisabeta a II-a, atribuțiile regale au fost preluate de fiul ei, regele Charles al III-lea. În timpul jurământului, noul rege britanic a promis că își va pune „întreaga viață, fie ea scurtă sau lungă‟ în slujba supușilor săi, așa cum a făcut-o și regina, care este condusă acum pe ultimul drum de sute de mii de admiratori ai familiei regale. 

Citește și: Obiceiurile regelui Charles: nu mănâncă la prânz și muncește până la miezul nopții 

Domnia lui Charles al III-lea a lansat multe speculații - unii spun că va fi una de scurtă durată, deoarece va abdica din cauza presiunii, alții că regele va face față cu brio provocărilor. O întrebare stă pe buzele fanilor regali „va fi regele Charles la fel de popular precum a fost mama lui, regina Elisabeta a II-a?‟ 

Ce spune un profesor universitar

Sir Tom Devine, profesor emerit de istorie, la Universitatea din Edinburgh, care a fost numit cavaler de regretata Regină în anul 2015, a spus că noul rege „își va modela‟ domnia după cea a mamei sale, însă nu îi va fi deloc ușor! El a mărturisit că va fi „un act greu de urmat‟ și că regele Charles nu va reuși să fie la fel de popular așa cum a fost Regina. 

Cum va concura cu mama lui? Cu siguranță, nu va domni atât de mult, așa că ar putea fi o domnie de scurtă durată. Niciun alt monarh nu a respectat jurământul de încoronare cu atât de mult entuziasm și cu eficiența cu care ea a făcut-o. Este un act foarte greu de urmat și nu cred că vreodată va atinge popularitatea mamei sale‟, a mărturisit Tom Devine, potrivit „Mirror‟. 

Vezi și: Cum este viața la Palatul Buckingham. Se scot milioane din cont pentru reparații 

De asemenea, profesorul a punctat că schimbarea în familia regală nu va reprezenta o amenințare pentru monarhie, cel puțin pe termen scurt. Sir Tom a spus că, în calitate de monarh, Charles nu va încerca să se amestece în politică și o să rămână strict neutru în problemele politice, așa cum o cere Constituția. 

El a declarat: „M-am uitat la declarațiile sale recente, din ultimii doi sau trei ani și am auzit că ar putea fi un monarh controversat. Dar, într-un interviu pe care l-a acordat recent, el a recunoscut că este conștient de preocupările oamenilor. Nu cred că există vreo destabilizare sau vreo amenințare la adresa monarhiei pe termen scurt‟

Sursă foto: Shutterstock  Recente

jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg