Lady Di, provenită dintr-o „Prințesă-dolar”, o americancă vândută nobililor britanici

O mai țineți minte pe Cora Crawley, soția Lordului Grantham din serialul „Downton Abbey”, nu? Ei bine, ea era o „Prințesă-dolar”, iar Prințesa Diana din monarhia britanică a provenit dintr-o astfel de americancă bogată, care a fost vândută unor aristocrați britanici.

După cum ne amintim din faimosul serial TV, Lady Grantham se trăgea dintr-o familie înstărită din Ohio, care a fost dispusă să plătească o sumă consistentă de bani pentru a i se permite tinerei să se mărite cu un nobil britanic. Persoanjul este bazat pe Lady Almina, care a existat cu adevărat și a locuit chiar în castelul în care „Downton Abbey” a fost filmat.

Povestea unei „Prințese-dolar”

Almina s-a măritat cu al Cincilea Conte de Carnarvon, iar zestrea ei i-a permis soțului său să-și mențină stilul de viață sofisticat cu care fusese învățat. Almina era fiica ilegitimă a lui Alfred de Rothschild, faimoasa familie care s-a îmbogățit din afacerile bancare. Trăia o viață lipsită de griji, însă, din cauza faptului că fusese născută în afara căsniciei, nu i se permitea să participe la evenimentele familiilor bogate, i se interzicea accesul în cercurile sociale elevate.

Tatăl Alminei, sătul de restricțiile la care era supusă fiica sa, a luat decizia de-a o mărita într-o familie cu rang înalt. Planul lui a funcționat de minune, de-a ajuns povestea Alminei să inspire unul dintre cele mai de succes seriale TV din Europa și Statele Unite deopotrivă. Se pare că filmările au fost posibile în acel castel minunat datorită zestrei cu care a venit Lady Almina. Banii ei au făcut posibilă restaurarea palatului impresionant.

Vezi și: Vinovaţi sau nu? Ce s-a întâmplat cu paparazzi care au urmărit-o pe Prinţesa Diana în ziua în care a murit

Modă controversată

Nu toți britanicii au primit cu brațele deschise asemenea americance devenite soțiile englezilor peste noapte, însă nici nu s-au putut împotrivi prea mult unui trend care a devenit o adevărată modă. Publicația The Titled American publica poveștile fericite ale mireselor din Statele Unite, care-și găsiseră alesul chiar în rândul nobililor britanici. Mai mult, aristocrații burlaci ajunseseră să dea anunțuri matrimoniale în ziare pentru a-și găsi soția potrivită.

Prințesa Diana

Un caz devenit faimos este al lui Frances Ellen Work, are a fost născută în New York City, în 1857, și a moștenit 15 milioane de dolari de la tatăl ei, Frank Work, adică miliarde în banii de acum. Fannie s-a măritat cu James Boothby Burke Roche, fiul primului baron Fermoy, la insistențele familiei sale. Mariajul celor doi n-a fost deloc o fericire, însă din el a provenit mult mai cunoscuta Prințesă Diana. De fapt, Frannie a fost bunica regretatei Prințese a Inimilor.

Vezi și: Mâncărurile preferate ale Prinţesei Diana. Ce aliment nu mai suporta, pentru că i-l găteau toţi chefii

Până și fratele acesteia a vorbit, la un moment dat, despre „mariajul-mercenar” din familia lor: „Nu știu dacă el s-a îndrăgostit de ea vreodată sau de banii ei!” Făcea referire la bunica lor, care a fost o veritabilă „Prințesă-dolar”.Recente

WhatsApp Image 2023 06 02 at 00 58 51 jpeg
Bebe Rexha se lupta cu kilogramele in plus Sursa foto shutterstock 2271496475 jpg
Afis LineUp FULL  cu Parteneri  16p9 1920x1080px NVS  Digital RE 8iun png
Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg