Lady Di, provenită dintr-o „Prințesă-dolar”, o americancă vândută nobililor britanici

O mai țineți minte pe Cora Crawley, soția Lordului Grantham din serialul „Downton Abbey”, nu? Ei bine, ea era o „Prințesă-dolar”, iar Prințesa Diana din monarhia britanică a provenit dintr-o astfel de americancă bogată, care a fost vândută unor aristocrați britanici.

După cum ne amintim din faimosul serial TV, Lady Grantham se trăgea dintr-o familie înstărită din Ohio, care a fost dispusă să plătească o sumă consistentă de bani pentru a i se permite tinerei să se mărite cu un nobil britanic. Persoanjul este bazat pe Lady Almina, care a existat cu adevărat și a locuit chiar în castelul în care „Downton Abbey” a fost filmat.

Povestea unei „Prințese-dolar”

Almina s-a măritat cu al Cincilea Conte de Carnarvon, iar zestrea ei i-a permis soțului său să-și mențină stilul de viață sofisticat cu care fusese învățat. Almina era fiica ilegitimă a lui Alfred de Rothschild, faimoasa familie care s-a îmbogățit din afacerile bancare. Trăia o viață lipsită de griji, însă, din cauza faptului că fusese născută în afara căsniciei, nu i se permitea să participe la evenimentele familiilor bogate, i se interzicea accesul în cercurile sociale elevate.

Tatăl Alminei, sătul de restricțiile la care era supusă fiica sa, a luat decizia de-a o mărita într-o familie cu rang înalt. Planul lui a funcționat de minune, de-a ajuns povestea Alminei să inspire unul dintre cele mai de succes seriale TV din Europa și Statele Unite deopotrivă. Se pare că filmările au fost posibile în acel castel minunat datorită zestrei cu care a venit Lady Almina. Banii ei au făcut posibilă restaurarea palatului impresionant.

Vezi și: Vinovaţi sau nu? Ce s-a întâmplat cu paparazzi care au urmărit-o pe Prinţesa Diana în ziua în care a murit

Modă controversată

Nu toți britanicii au primit cu brațele deschise asemenea americance devenite soțiile englezilor peste noapte, însă nici nu s-au putut împotrivi prea mult unui trend care a devenit o adevărată modă. Publicația The Titled American publica poveștile fericite ale mireselor din Statele Unite, care-și găsiseră alesul chiar în rândul nobililor britanici. Mai mult, aristocrații burlaci ajunseseră să dea anunțuri matrimoniale în ziare pentru a-și găsi soția potrivită.

Prințesa Diana

Un caz devenit faimos este al lui Frances Ellen Work, are a fost născută în New York City, în 1857, și a moștenit 15 milioane de dolari de la tatăl ei, Frank Work, adică miliarde în banii de acum. Fannie s-a măritat cu James Boothby Burke Roche, fiul primului baron Fermoy, la insistențele familiei sale. Mariajul celor doi n-a fost deloc o fericire, însă din el a provenit mult mai cunoscuta Prințesă Diana. De fapt, Frannie a fost bunica regretatei Prințese a Inimilor.

Vezi și: Mâncărurile preferate ale Prinţesei Diana. Ce aliment nu mai suporta, pentru că i-l găteau toţi chefii

Până și fratele acesteia a vorbit, la un moment dat, despre „mariajul-mercenar” din familia lor: „Nu știu dacă el s-a îndrăgostit de ea vreodată sau de banii ei!” Făcea referire la bunica lor, care a fost o veritabilă „Prințesă-dolar”.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg