Leacuri din natură pentru stoparea căderii părului

1 69284 original jpg jpeg

Dacă te numeri printre cele care caută remediul ideal pentru a opri căderea părului, în cele ce urmează găseşti câteva remedii de încercat.

Propolis şi polen

Remediile albinelor dau rezultate bune în multe afecţiuni printre care se numără şi căderea părului. Unguentul cu propolis te poate ajuta numai dacă îl foloseşti timp de aproximativ şase luni. Cu el masezi energic locul afectat timp de două-trei minute. Se absoarbe rapid în piele. Pe lângă acest tratament,poţi lua o linguriţă de polen în fiecare dimineaţă,pe stomacul gol. Hrăneşte rădăcinile firelor de păr şi accelerează creşterea acestora.

Nuc şi muşeţel

Pentru că pierderea părului este cauzată şi de îngrăşarea părului,este indicat să recurgi la una dintre cele două plante care curăţă foarte bine scalpul şi previn apariţia seboreei,nucul şi muşeţelul. Din ambele plante poţi face separat ceaiuri,opărindu-le într-un litru de apă clocotită. Cu infuziile obţinute poţi clăti părul după şamponare. Nucul este indicat celor care vor să-şi închidă culoarea părului,în timp ce muşeţelul este recomandat celor care-şi doresc un păr cu reflexe blond-aurii.

Usturoi şi măsline negre

Mirosul neplăcut este singurul impediment atunci când vrei să încerci această metodă,dar niciun preţ nu e prea mare dacă vrei să ai din nou un păr bogat. Multe persoane au fost mulţumite la final. Poţi încerca să tai căţei de usturoi pe lung şi să frecţionezi cu ei zona afectată de căderea părului. Repeţi procedura folosind apoi jumătăţi de măsline negre. Acoperi capul pentru două-trei ore,apoi clăteşti părul cu apă călduţă şi-l laşi să se usuce singur. Faci asta dimineaţa şi seara,timp şase luni sau până ce părul începe să crească. O altă variantă este să pisezi usturoiul şi să-l amesteci cu puţin ulei de măsline. Cu pasta obţinută masezi părul şi îl acoperi timp de patru ore,după care clăteşti cu apă călduţă.

Gălbenuş de ou

Oul este recunoscut pentru capacitatea lui a revigora părul. Îl poţi folosi în multe feluri. Pentru spălarea părului,înlocuieşte şamponul pentru o perioadă de şase luni cu un amestec din două gălbenuşe de ou bătute cu cinci picături de băutură de rom şi zece picături de oţet de mere. Umezeşte părul,întinde pasta obţinută,apoi limpezeşte-l. Alte tratamente presupun combinarea unui gălbenuş de ou cu o fiolă de vitamina A sau a unui gălbenuş cu puţin ulei de ricin. De fiecare dată faci un masaj al capului cu leacul ales şi acoperi capul pentru 10 minute,apoi clăteşti bine. Metoda se poate repeta peste o săptămână.

Hrean

Doar trei linguri cu vârf de hrean ras vei folosi o dată pe săptămână dacă alegi acest remediu. După ce ai ras câteva rădăcini de hrean pentru a obţine cantitatea dorită,umezeşte puţin părul şi frecţionează cu hrean pielea capului pentru două-trei minute. Apoi,acoperă părul cu o pungă de plastic şi stai într-o cameră încălzită. După un sfert de oră,spală părul cu şampon din plante sau cu săpun lichid vegetal.



Recente

Semnatura numerologica anului 2025  Sursa foto Shutterstock jpeg
Cine a inventat artificiile  Sursa foto shutterstock 2546955885 jpg
sfantul vasile jpg
Traditii de Revelion in lume  Sursa foto shutterstock 2525980279 jpg
bărbat și femeie  foto   Shutterstock jpg
RAP02080 jpg
Nostradamus  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 405858436 jpg
Jessica Brown Findlay  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez  sursa foto   Shutterstock jpg
Dua Lipa  foto   Shutterstock jpg
Targuri de Craciun din Romania si din lume  Sursa foto shutterstock 2240773091 jpg
Firstchristmascard jpg
44 45 shutterstock 2385630459 jpg
Nașterea lui Iisus  foto   Shutterstock jpg
GB DSC 2741 copy jpg
Olivia jpg
vedete  foto   Shutterstock jpg
vedetă pe covorul roșu  foto   Shutterstock jpg
De ce se celebreaza Craciunul pe 24 decembrie in unele tari  Sursa foto shutterstock 2386390131 jpg