Scapă de problemele tenului! Cum îţi poti reîmprospăta chipul, indiferent daca ai un ten uscat, gras au acneic

Scapă de problemele tenului! Cum îţi poti reîmprospăta chipul, indiferent daca ai un ten uscat, gras au acneic jpeg

Adolescenţa este asociată întotdeauna cu problemele tenului, indiferent de felul lor, totul fiind pus pe seama schimbărilor hormonale care se produc în organism. Ce nu ştii, însă, este că acneea juvenilă este doar debutul şi, cum să scapi de acnee e o întrebare al cărei răspuns se regăseşte atât în tratamente medicale cât şi în tratamente naturiste şi creme realizate din extracte de plante medicinale.

Transformă îngrijirea chipului tău într-un ritual săptămânal

Dacă vrei să remediezi problemele mai vechi ale tenului, sau îţi doreşti să împiedici apariţia acestora, află că lista costisitoare de produse cosmetice pe care te gândeşti să le achiziţionezi, n-o să te ajute foarte mult. Pentru a-şi recăpăta vigoarea, chipul tău nu trebuie să fie îngrijit numai la suprafaţă, ci şi în profunzime, iar măştile realizate din produse naturale sunt recomandate în acest sens.

Tenul uscat nu are nicio şansă în faţa boabelor de cafea

Nu, nu este o reţetă de prăjitură, ci o mască de faţă care să-ţi readucă tenul la viaţă. Amestecă două linguri de cafea măcinată, două linguri de pudră de cacao şi trei linguri de lapte. Pentru a te asigura de proprietăţile antibacteriene ale măştii, adaugă şi o lingură de miere de albine în compoziţie. Aplicată pe piele, masca va face minuni pentru tenul uscat, iar rezultatele vor fi vizibile în aproximativ 30 de minute.

Masca de faţă cu oţet de mere şi ceai tratează tenul acneic

Secretul din spatele dispariţiei punctelor roşii, inestetice, stă în eliminarea bacteriilor care se ascund în porii pielii. Poţi să elimini aceste impurităţi rapid, cu ajutorul unei măşti hidratante. Amestecă într-un bol o lingură de oţet de mere şi două linguri de ceai verde, preparat şi răcit în prealabil. În acelaşi bol, presară cinci linguri de zahăr şi, pentru a oferi o textură cât de cât omogenă măştii, adaugă şi o lingură de miere de albine. Aplică preparatul pe faţă, cu ajutorul unei dischete din bumbac, şi lasă-l să acţioneze pentru 10-15 minute.

Lămâia şi banana, ideale pentru îngrijirea tenului gras

Ai la îndemână trei ingrediente care te vor ajuta să reduci excesul de sebum şi să-ţi împrospătezi pielea. În tratarea problemelor tenului gras, exfolierea pielii este foarte importantă, aşa că aplică o mască din două linguri de miere, o banană pasată şi câţiva stropi de zeamă de lămâie. Amestecă ingredientele până se transformă într-o pastă omogenă, apoi aplic-o pe faţă, evitând ochii, şi las-o să acţioneze 20 de minute. După ce se scurg aceste minute, spală-te bine pe faţă cu apă rece.

Citeşte şi: Cum machiezi tenul acneic

Pentru ca aceste măşti să fie eficiente, asigură-te că ai îndepărtat tot machiajul şi ţi-ai curăţat bine faţa, cu apă şi săpun. Curăţarea tenului este o etapă foarte importantă, deoarece permite porilor să se deschidă şi, astfel, măştile vor putea pătrunde mai adânc în piele. Dacă doreşti ca efect să fie unul de durată, repetă tratamentul cel puţin o dată pe săptămână.Recente

The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg
Shakira jpeg
Oprah jpg
Kim Kardashian jpg
celine dion jpg
Chris Martin jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Kylie Minogue jpg
Naomi Campbell jpg
nick cannon Instagram jpg
Taylor Swift jpg
Tom Jones jpg
Dakotta Fanning, Tom Cruise foto  Shutterstock jpg
Kim Kardashian foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Lisa Kudrow jpeg
Becoming Karl Lagefeld  Karl Lagerfeld Pierre Berge jpg
92 Nostalgia 2023 Day4 Vali 09586 jpg
DIMITRIVEGAS 1x1 png