Leacuri bătrâneşti pentru colesterol. Învinge-l cu minuni din cămară

leacuri bătrâneşti pentru colesterol jpeg

În lupta cu colesterolul „rău”, care creşte riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare, poţi să te bazezi pe leacuri bătrâneşti pentru colesterol, cu mai puţine efecte secundare decât medicamentele clasice.

Când colesterolul „rău” (LDL) depăşeşte valoarea de 130/dL,inima ta începe să se resimtă. Un motiv serios pentru ca medicul să indice un tratament cu medicamente care vor ţine colesterolul sub control,dar care au şi efecte secundare nedorite. Iată de ce merită încercat un tratament cu remedii din plante medicinale,care aduce numeroase beneficii:favorizează metabolizarea colesterolului la nivel hepatic,scade absorbţia grăsimilor din intestin,dizolvă depozitele de colesterol şi de lipide,fară să lezeze celula hepatică,aşa cum se întâmplă în tratamentul  clasic.

Leacuri bătrâneşti pentru colesterol - Cele mai eficiente plante împotriva colesterolului

Rostopasca creşte secreţia enzimelor pancreatice,responsabile cu digestia grăsimilor,contribuind astfel la scăderea nivelului de colesterol rău.

Păpădia conţine aminoacizi,carotenoide,substanţe minerale (este remarcabil conţinutul în potasiu),vitamine. Este o plantă cu proprietăţi hipotensoare,depurative,diuretice şi laxative recunoscute,realizând astfel eliminarea din organism a colesterolului şi a deşeurilor metabolice.

Frunzele de măslin trebuie trecute pe lista de leacuri bătrâneşti pentru colesterol. Ele scad colesterolul „rău” (LDL) şi cresc colesterolul „bun” (HDL),dizolvă grăsimile,ajută la neutralizarea radicalilor liberi (efect antioxidant),având un rol important în protejarea pereţilor vasculari. Aceste proprietăţi le conferă eficienţa în tratarea bolilor coronariene,a hipertensiunii şi a aterosclerozei.

Anghinareaare o puternică acţiune de scădere a nivelului de colesterol sangvin,prin  prezenţa compuşilor sterolici.

Leacuri bătrâneşti pentru colesterol - Alimentele,un leac gustos

Consumul de alimente bogate în colesterol poate face să-ţi crească nivelul colesterolului „rău”. Conform unor studii recente,grăsimile nesaturate ar putea reduce valorile acestuia. În orice caz,un regim sărac în grăsimi este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face pentru sănătate. Există,de asemenea,şi câteva alimente care pot fi considerate adevărate remedii populare.

Usturoiul. Medicina tradiţională recomandă 3-4 căţei de usturoi pe zi,pentru normalizarea colesterolului. Studiile medicale au confirmat faptul că usturoiul poate reduce nivelul grăsimii din sânge cu 5%.

Oţetul de mere şi miere. Iată un alt remediu străvechi,pe care-l ai în cămară, şi care trebuie trecut pe lista de leacuri bătrâneşti pentru colesterol. Trebuie doar să bei înainte de mese un pahar de apă calduţă,în care ai adăugat o linguriţă de oţet de mere şi o linguriţă de miere. Acest remediu face minuni şi în caz de anemie.

Sucul de roşii.Se bea în fiecare dimineaţă un pahar de suc,preparat de preferinţă în casă. Atenuează valorile ridicate ale colesterolului „rău”. Adaugă şi câteva picături de ulei extravirgin de măsline.

Mărul.Conţine o pectină extrem de importantă în eliminarea sărurilor biliare care intervin în fabricarea colesterolului de către organism. Studiile efectuate la Universitatea din Toulouse (Franţa) au arătat că,mâncând două mere pe zi,ne putem reduce nivelul colesterolului şi putem ameliora raportul între colesterolul „bun” şi cel „rău”. Rezultatele sunt şi mai bune dacă mănânci merele cu coajă cu tot.

Peştele, un leac salvator

Leacuri bătrâneşti pentru colesterol - Vinetele. Conţin substanţe care pot scădea valorile ridicate ale colesterolului. Se recomandă coacerea lor în coajă,pe foc,ca pentru salata de vinete.

Peştele gras. Sardelele la cutie sunt,prin excelenţă,un aliment-medicament. Conţin 30 de acizi graşi,dar cu toate astea nivelul lor de colesterol este inferior celui din ouă şi carne. Şi asta nu e tot! 150 grame de sardele pe zi acoperă necesarul cotidian de proteine,de vitaminele D şi E.

Leacuri bătrâneşti pentru colesterol - Morcovul crud.Conform unui studiu american,doi morcovi cruzi pe zi,adică circa 200 de grame,sunt suficienţi pentru dimi­nuarea nivelul de colesterol „rău” cu ­10-20%,la persoanele cu hipercolesterolemie.

Cele mai dificile pete