4 deserturi care să te ducă în anotimpuri diferite

Gusturile nu se discută, iar preferințele când vine vorba de mâncare sunt extrem de numeroase. Când vorbim de desert, însă, cei mai mulți dintre noi suntem de acord cu un principiu clar: desertul ajunge direct în suflet.

image

Tocmai de aceea, renumitul fel 3 este gătit parcă și mai intens de gospodine, dar și cu mai mult drag. Dacă bucătăriile extravagante sunt cele ce ridică unele standarde în materie de aspect, gustul poate cu ușurință să fie scos în evidență și cu instrumente simple, în bucătăria de acasă. În plus, ingredientele proaspete au propriul farmec și este chiar indicat să fie folosite atunci când le este perioada (mai ales când vorbim de fructe). Iată idei de deserturi care, la prima vedere, sunt complexe, dar, în realitate, sunt ușor de realizat și au ingrediente accesibile.

Toamna - tartă cu mere

Prepară tarta cu mere în perioada de toamnă târzie a anului, atunci când prospețimea merelor abia culese este la cele mai înalte cote posibile. Vei descoperi că spălarea și pregătirea lor, împreună cu toată compoziția pentru tartă, îți vor lua mai puțin timp decât te-ai fi așteptat. Alege o tavă frumoasă, pentru ca rezultatul final să fie și mai spectaculos, și nu uita că o astfel de tartă poate fi servită atât rece, cât și caldă, simplă sau poate în combinație cu o cupă de înghețată sau un pahar de vin.

Iarna - cremă de zahăr ars

Când vorbim despre crema de zahăr ars, există o clară reticență din partea celor care nu au pregătit desertul niciodată. În realitate, întregul farmec vine din prospețimea ingredientelor, chiar dacă aici nu sunt prezente fructele (ouăle trebuie și ele să fie de calitate, pentru un rezultat special). Astfel că, dincolo de atenția la detalii (la etapa de caramelizare a zahărului) și de răbdarea pentru ca prăjitura să crească exact cât trebuie, dar și să se răcească pentru a putea fi savurată corect, nu prea există alte impedimente pentru a o găti, atunci când vrei un desert aromat, de care să te bucuri la căldură, în timp ce privești cum ninge afară.

Primăvara - mousse de căpșuni

Pentru iubitorii primăverii, cele mai populare fructe sunt, cu siguranță, căpșunile. Și ar fi păcat ca într-un sezon atât de roditor să nu ne gândim la un desert care să implice fructele. Detaliile, pentru cei pofticioși, sunt cu siguranță greu de trecut cu vederea, dar important este ca desertul pregătit să fie, la rândul său, ușor, să nu aglomereze stomacul și, în același timp, să nu te țină foarte mult în bucătărie.

Un mousse de căpșuni se încadrează perfect în această categorie, necesită puține ingrediente și un efort minim. Alege pahare deosebite, în care să pui produsul final, și nu uita să decorezi desertul după bunul plac (ciocolata nu este niciodată exclusă din discuție).

Vara - prăjitură răsturnată de caise

Spre surprinderea celor mai puțin inițiați în tainele deserturilor, fructele de vară sunt și ele extrem de variate și cu atât de multe posibilități de preparare, încât este greu să alegi. Și, chiar dacă nu există recomandare de vară mai bună decât înghețata, poți să completezi farfuria cu o tartă de caise, răsturnată, așa cum îi spune și numele.

Caise, ouă, zahăr, făină, unt, puțin gem, o aromă și magia prinde contur. Partea cea mai interesantă este că o astfel de prăjitură arată superb cu susul în jos și cu fructele feliate simetric. Vei fi, cel mai probabil, nevoită să mai pregătești o prăjitură și a doua zi.

Fiecare sezon are farmecul lui. Regula folosirii alimentelor cât sunt proaspete este necesar să fie respectată, dar vine și cu unele amendamente, acolo unde se poate. Avem la dispoziție mai multe metode de a conserva produsele (în general, fructele), fie în compoturi, fie direct în congelator. De aceea, pe tot parcursul anului, bogăția gustului se poate menține. În acest fel, un simplu desert este, uneori, exact ingredientul perfect pentru o zi complet delicioasă.

Sursa Foto: Shutterstock