4 ingrediente pe care să le incluzi în dieta ta

O dietă echilibrată în vitamine și minerale poate avea un rol semnificativ atât în gestionarea greutății, cât și în buna funcționare a capacității fizice și mentale.

image

Produsele din alimentație sunt în mare parte responsabile pentru starea energică a organismului, dar și pentru greutatea corporală. Este esențial să fie alese alimente care prin componența lor să aducă efecte benefice organismului. Dacă ți-ai propus să faci o schimbare și îți dorești să integrezi în dietă produse care să-ți vină în ajutor pe mai multe planuri, e recomandat să acorzi atenție ingredientelor pe care le conțin și aportului pe care îl au acestea. Ceea ce mâncăm poate oferi energie și echilibru în alimentație sau dimpotrivă. În plus, sunt produse care oferă o mai mare sațietate și potolesc pofta de mâncare, reușind astfel să mențină un echilibru pe partea cu kilogramele. Iată câteva ingrediente care îți pot fi de mare folos în dietă, fiind hrănitoare, dar și o sursă bună de energie!

Guarana

Guarana este ideală pentru cei care au nevoie de mai multă energie. Se întâlnește frecvent în suplimentele alimentare, în băuturile energizante sau în produsele pentru slăbit. O variantă interesantă în care se găsește guarana o reprezintă capsulele de cafea de specialitate. Guarana își are originea în Amazon și este cunoscută ca fiind o plantă cu numeroase beneficii pentru sănătate. Semințele sale sunt bogate în cafeină, dar și alți produși cu efect stimulant. Astfel, reduce senzația de oboseală, având un rol important în creșterea energiei, atenției și concentrării mentale. În plus, consumul de guarana ajută la menținerea greutății corporale.

Nucile

Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Conțin acizi grași, omega-3, magneziu, cupru, zinc și potasiu. Ajută la îmbunătățirea memoriei, dar și la concentrare, iar consumul lor regulat duce la eliminarea toxinelor din corp. Nucile sunt bune pentru inimă, pot fi un aliat de nădejde în procesele de slăbit, având în vedere senzația de sațietate pe care o oferă. Acestea pot fi folosite ca o simplă gustare, dar și în diverse alimente, preparate și shake-uri. Nucile pot fi utilizate în alimentație ca topping în salate sau în prepararea diferitelor sosuri, în plăcinte, clătite, în combinație cu iaurturi sau cu fructe.

Leguminoasele

Leguminoasele oferă o gamă largă de alimente care se pot folosi cu ușurință în tot felul de rețete din bucătărie. Lintea, mazărea, năutul, fasolea albă sau fasolea neagră sunt bogate în proteine și fibre. Ele sunt recomandate de specialiști în procesul de slăbit, putând fi utilizate în diverse combinații alimentare. Pe lângă faptul că sunt sănătoase, acestea oferă și senzația de sațietate.

Semințele de chia

Semințele de chia sunt ușor de integrat în alimentație, putând fi folosite în diverse rețete de smoothie-uri, într-o budincă cu lapte vegetal sau pur și simplu presărate peste o salată. Ele sunt foarte hrănitoare și oferă senzația de sațietate, aspect care e de mare ajutor în gestionarea greutății. Potrivit unui studiu la care au luat parte 24 de adulți, cei care au avut la micul-dejun o gustare cu semințe de chia au resimțit apoi o senzație crescută de sațietate, ceea ce i-a ajutat să mănânce mai puțin la următoarea masă, scriu cei de la healthline.com. Important de știut e și faptul că semințele de chia sunt unele dintre cele mai importante surse de acizi grași și omega-3, având numeroase proprietăți benefice în menținerea sănătății organismului. 

Sursa foto: pixabay.com